Bombers

Estabilitzat l'incendi forestal a Alfara de Carles (Baix Ebre)

query_builder   16 setembre 2012 18:31

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal a Alfara de Carles (Baix Ebre)

  • Protecció Civil manté en prealerta l’INFOCAT
  • El foc hauria cremat 3 hectàrees de vegetació forestal del Parc Natural dels Ports, segons el cos d’Agents Rurals
  • Es manté el desallotjament dels veïns d’una finca de la zona
Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, al voltant de les 18.00 hores d’aquesta tarda, l’incendi forestal a Alfara de Carles. El foc, que es trobava al fons del barranc de l’Ullal, en una zona de difícil accés pels mitjans terrestres, ha avançat lentament ja que es tracta d’una zona amb combustible poc dens i de poca alçada . En aquests moments hi treballen, en les tasques d’extinció, una vintena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris que es retiraran amb l’arribada de l’ocàs.
 
A causa de l’incendi s’havia desallotjat la finca de l’Ullal on s’hi trobava també el restaurant del qual s’han fet marxar, amb els autocars que els havien traslladat, unes 150 persones. En aquests moments, i segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, els veïns de la finca no han tornat encara al seu domicili. D’altra banda, s’ha informat de l’incendi a 15 persones que es trobaven a l’Ermita de Santa Magdalena, però no ha estat necessari ni desallotjar-los ni confinar-los.
 
Segons les darreres informacions del cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 3 hectàrees, bàsicament de matoll, que pertanyen al Parc Natural dels Ports.
 
En l’operatiu de l’incendi també han participat set patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, a més d’efectius del cos d’Agents Rurals, entre d’altres.
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova Prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), durant el dia d’avui, pel risc d’incendi que afecta sobretot les demarcacions de Terres de l’Ebre, Tarragona i Lleida, a més de la comarca de l’Anoia, a la Catalunya Central.