Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Delta de l'Ebre renoven l'acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per als propers 5 anys

query_builder   17 setembre 2012 12:04

event_note Nota de premsa

Els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Delta de l'Ebre renoven l'acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per als propers 5 anys

El lliurament de les acreditacions es durà a terme el proper 25 d’octubre a Genk, Bèlgica, on enguany se celebra la Conferència anual de la Federació EUROPARC, en el transcurs de la qual és prevista també una cerimònia especial per celebrar el centenar de parcs que han estat acreditats fins ara amb la Carta Europea de Turisme Sostenible en Espais Naturals Protegits.
 
El Consell de la Federació EUROPARC, en la carta de comunicació oficial de la renovació, en ambdós casos “lloa la manera conscienciosa en què aquests espais protegits han treballat de manera tan assídua amb la Carta i en favor de la Carta durant tants anys. El Comitè vol expressar el seu reconeixement per aquests esforços i, en particular, agrair als equips de gestió i les autoritats responsables el seu compromís amb la Carta”.
 
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha renovat per segona vegada la seva acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, per a un nou període de 5 anys. Serà el tercer període consecutiu amb la Carta, que va obtenir per primer cop l’any 2001.
 
Aquesta renovació culmina els esforços del Parc Natural i de tots els integrants de Turisme Garrotxa per a renovar el seu compromís amb la sostenibilitat i la planificació del turisme a la Garrotxa.
 
Si bé el titular de la Carta és el Parc Natural, el Programa d’actuació aprovat és d’abast comarcal i ha estat el resultat de la participació de tots els actors interessats en el turisme de la comarca, tant públics com privats.
 
El nou període de 5 anys, que s’estén fins al 2016, es caracteritza per un major esforç de tota la Comarca pel que fa a l’accessibilitat, tant en els equipaments i els serveis com en l’àmbit global de tot el seu territori.
 
Cal destacar, un cop més, el caràcter pioner del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que va ser un dels primers 7 parcs europeus a rebre aquesta acreditació, i que la renova enguany quan la Federació EUROPARC celebra el fet que s’ha arribat al parc número 100 de la Carta. Aquest fita ha estat possible també per l’esforç i l’entusiasme de parcs com el de la Garrotxa, que va saber apostar des del principi per un dels programes de més èxit de la Federació EUROPARC.
 
 
Per la seva banda, el Parc Natural del Delta de l’Ebre  ha renovat per primera  vegada la seva acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, per a un nou període de 5 anys. Serà el segon  període consecutiu amb la Carta, que va obtenir per primer cop l’any 2007.
 
Aquesta renovació culmina els esforços del Parc Natural i de totes les entitats i empreses integrants del territori per a renovar el seu compromís amb la sostenibilitat i la planificació del turisme al delta de l’Ebre.
 
Si bé el titular de la Carta és el Parc Natural, el Programa d’actuació aprovat es contextualitza a tota la zona del delta de l’Ebre i ha estat el resultat de la participació de tots els actors interessats en el turisme d’aquesta zona, tant públics com privats.
 
El nou període de 5 anys, que s’estén fins al 2016, es caracteritza per prioritzar les actuacions d’ordenació dels diferents usos al riu i a la costa, de creació de noves rutes i equipaments, de creació i comercialització de nous productes turístics, de valorització i promoció dels productes locals, i de formar i sensibilitzar la població local i els visitants. 
 
Cal destacar la importància de la metodologia de treball que comporta tenir aquesta acreditació, perquè permet ser un instrument de coordinació de totes les accions que es desenvolupen al territori i, al mateix temps, una eina de participació que garanteix que tothom es senti implicat  al voltant d’un projecte comú, que és desenvolupar un espai d’una forma sostenible i amb criteris identitaris.