Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INUNCAT per possibles pluges a partir d'aquesta tarda

query_builder   18 setembre 2012 11:34

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INUNCAT per possibles pluges a partir d'aquesta tarda

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté des d’ahir a la tarda en prealerta el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT, ateses les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya de previsió de pluges a partir d’aquest migdia que poden ser fortes en alguns punts del terç nord i est de Catalunya.
 
Així, a partir d’avui al migdia hi pot haver xàfecs i tempestes que poden superar els 20 litres/m2 en 30 minuts i anar localment acompanyats de calamarsa, sobretot a la meitat nord i est de Catalunya.
  
A partir de les 14.00 hores, hi ha més probabilitat que això és produeixi a les comarques del Berguedà i Osona (Catalunya Central); Garrotxa, Ripollès i Selva (Girona); i amb menor probabilitat a l’Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Maresme i Pla de l'Estany (Girona); Vall d'Aran, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà (Alt Pirineu i Aran); Bages i Solsonès (Catalunya Central); Barcelonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental (Barcelona).
 
A partir del vespre i durant la matinada, els ruixats es desplaçaran cap a la zona del litoral, i hi haurà més probabilitat de pluges a les comarques del Baix Empordà, Gironès, Maresme i Selva (Girona); Osona (Catalunya Central) i Vallès Oriental (Barcelona); i menys probabilitat a l’Alt Empordà, Garrotxa, Pla de l'Estany i Ripollès, (Girona); Bages i Berguedà (Catalunya Central); Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental (Barcelona); i Cerdanya (Alt Pirineu).
 
L’episodi de pluges s’allargarà fins demà dimecres 19 de setembre al migdia, sobretot amb pluges al litoral i prelitoral del centre del país.
 
La DGPC ha comunicat als municipis afectats la situació de risc per tal que prenguin mesures preventives com netejar embornals i desguassos per un bon drenatge, i vigilar rieres, rius i passos inundables. 
 
Consulteu les recomanacions per pluja al web de Protecció Civil: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
 
Barcelona, 18 de setembre de 2012