Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Els Agents Rurals enxampen un furtiu d'isard a l'Alt Urgell i investiguen la identitat dels seus acompanyants

query_builder   18 setembre 2012 14:14

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals enxampen un furtiu d'isard a l'Alt Urgell i investiguen la identitat dels seus acompanyants

El passat 11 de setembre, es va enxampar in fraganti un caçador furtiu de nacionalitat andorrana mentre empaitava isards a Oliana
 
El cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb el cos de Banders del Govern d’Andorra, està investigant la identitat d’altres caçadors furtius que en dies anteriors van ser vistos acompanyant-lo
 
Aquesta setmana, el cos d’Agents Rurals té en marxa un operatiu especial de vigilància transfronterera coincidint amb la setmana de caça de l’isard a Andorra
 
 
Efectius del cos d’Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van interceptar in fraganti, el passat 11 de setembre, un caçador furtiu de nacionalitat andorrana després de diversos mesos d’investigació. El furtiu duia una arma estrictament prohibida.
 
A l’Alt Urgell, els Agents Rurals tenen identificades zones on fa diversos anys que actuen grups de furtius organitzats, que s’han especialitzat en aquest tipus de caça probablement amb finalitats de comerç il·legal.
 
En aquests moments i en col·laboració amb les autoritats andorranes, s’està investigant la identitat d’altres persones que van ser vistes pels Agents Rurals a la mateixa zona caçant amb aquest furtiu en dies anteriors a la seva intercepció.
 
Iniciada la temporada de caça major a Lleida, els Agents Rurals han incrementat les inspeccions per detectar i denunciar el furtivisme sobre els ungulats salvatges, especialment sobre els trofeus de mascles d’isard i de cérvol; per fer complir les normes de seguretat que s’han d’observar en les batudes, les esperes i els acostaments, i per prevenir accidents entre els caçadors mateixos i amb altres usuaris dels boscos, especialment boletaires.
 
La utilització d’armes prohibides per la Llei de caça, la Llei de protecció dels animals i el Reglament d’armes pot comportar sancions administratives de fins a 60.000 euros i la retirada de la llicència de caça per un període de dos a cinc anys. La caça furtiva i la tinença o utilització d’armes prohibides també estan tipificades com a delicte al Codi Penal i són castigades amb penes de fins a 3 anys de presó.