Protecció Civil

Protecció Civil: Es manté la prealerta del pla INUNCAT per la continuïtat de pluges la propera nit i matinada

query_builder   18 setembre 2012 20:41

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Es manté la prealerta del pla INUNCAT per la continuïtat de pluges la propera nit i matinada

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) mantindrà per la propera nit i matinada la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT.
 
Les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya confirmen que les pluges que han afectat el Pirineu i pre-pirineu i que ara descarreguen amb força a la zona del Berguedà i Alt Urgell, s’aniran desplaçant cap a l’est i la zona del litoral i prelitoral central. A hores d’ara, però, no es registra cap incidència derivada de les pluges.
 
Els xàfecs i tempestes podran superar els 20 litres/m2 en 30 minuts i anar localment acompanyats de calamarsa. L’episodi de pluges s’allargarà fins demà dimecres 19 de setembre al migdia.
 
A partir d’aquest vespre i durant les primeres hores de la matinada, els ruixats es desplaçaran cap a la zona del litoral de Girona i Barcelona. Hi haurà més probabilitat de pluges a les comarques del Baix Empordà, Gironès, Maresme i Selva (Girona); Osona (Catalunya Central) i Vallès Oriental (Barcelona); i menys probabilitat a l’Alt Empordà, Garrotxa, Pla de l'Estany i Ripollès, (Girona); Bages i Berguedà (Catalunya Central); Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental (Barcelona); i Cerdanya (Alt Pirineu).
 
A la matinada serà més probable superar els llindars d’intensitat de pluja a: Alt Camp, Baix Penedès i Tarragonès (Tarragona); Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf (Barcelona); i menys probable a l’Anoia, Bages i Osona (Catalunya Central); Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona), Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental (Barcelona); i Selva (Girona).
 
A partir de demà al matí, les pluges podran afectar les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès i Tarragonès (Tarragona); Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental (Barcelona); i Selva (Girona).
 
La DGPC ha comunicat als municipis afectats la situació de risc per tal que prenguin mesures preventives com netejar embornals i desguassos per un bon drenatge, i vigilar rieres, rius i passos inundables. 
 
 
Barcelona, 18 de setembre de 2012