Cultura

Es presenta el nou contracte programa de la Biblioteca de Catalunya

query_builder   19 setembre 2012 17:54

event_note Nota de premsa

Es presenta el nou contracte programa de la Biblioteca de Catalunya

  • El document defineix els compromisos i objectius de l’equipament fins el 2016
 
  • La directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, ressalta que el nou contracte programa té com a objectiu que “la Biblioteca de Catalunya sigui un centre de referència en la gestió i difusió del patrimoni”
 
  • El conseller Mascarell vol que la Biblioteca de Catalunya sigui “una institució central del país, i centre de referència, que identifiqui el patrimoni bibliogràfic, el posi al dia, i l'internacionalitzi” 
 
  • Entre les mesures previstes dins el contracte programa hi ha la creació d’un portal a Internet que sigui la porta d’accés a tots els continguts digitals patrimonials catalans
Contracte Programa BNC
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, han presentat avui  el contingut del contracte programa de la Biblioteca de Catalunya 2013-2016, que defineix els compromisos i objectius de l’equipament pels propers anys.
                                     
El contracte programa té els objectius següents: promoure la Biblioteca com el centre cultural de referència especialitzat en la promoció i difusió del patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual, gràfic i editorial; identificar i completar el patrimoni bibliogràfic i documental de Catalunya; posar al dia i a l’abast de tothom el patrimoni bibliogràfic i documental de Catalunya preservat; internacionalitzar: oferir al món una porta d’accés als continguts digitals patrimonials catalans; promoure la participació dels ciutadans i agents del patrimoni a través dels continguts digitals; consolidar d'un sistema de preservació digital nacional.
 
Entre les mesures previstes dins el contracte programa hi ha la creació d’un portal a Internet que sigui porta d’accés als continguts digitals patrimonials catalans. També es vol  promoure la participació ciutadana mitjançant la creació d'un portal que els ciutadans puguin enriquir amb fotografies, cartes, etc. pròpies, digitalitzades i explicades per ells mateixos. Es vol aconseguir la implicació dels ciutadans en la revisió de les transcripcions automàtiques dels textos digitalitzats de revistes antigues per millorar-ne la qualitat i  fiabilitat en la cerca d'informació.
 
El contracte programa es marca com a objectiu dotar la biblioteca de l'espai. Per això promourà un acord de totes les administracions i institucions del recinte per a definir una nova distribució d'espais i usos.
 
En el seu primer acte com a directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, ha destacat que el nou contracte programa té com a objectiu que “la Biblioteca de Catalunya sigui un centre de referència tant pel que fa la gestió del patrimoni com pel que fa la seva difusió. Volem que la seu de la Biblioteca de Catalunya es converteixi també en referent per a la cultura del barri, del districte, de la ciutat i del país”. Serra també ha ressaltat que hi ha previstes 12 exposicions sobre patrimoni bibliogràfic al llarg dels propers quatre anys.
 
En el transcurs de l’acte, el conseller Mascarell ha destacat que la seva voluntat d’impulsar la institució: “La Biblioteca de Catalunya ha de ser una institució central del país. Volem que sigui centre de referència, que identifiqui el patrimoni bibliogràfic, el posi al dia, i l'internacionalitzi.  La Biblioteca de Catalunya és potser la institució que va ser creada amb més intenció d’esdevenir un referent del nostre patrimoni.”
 
Mascarell ha recordat la feina de l’anterior de directora de la Biblioteca de Catalunya:  “Vull reconèixer la tasca que ha fet durant molts anys Dolors Lamarca al capdavant de la institució.”
 
 
 
Més informació al dossier adjunt
   
 

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Biblioteca de Catalunya. Contracte Programa 2013-2016

Dossier de premsa: Biblioteca de Catalunya. Contracte Programa 2013-2016
PDF | 1625

Fotografia: Acte de presentació del contracte programa de la Biblioteca de Catalunya 2013-2016 (autor: Oriol Miralles) (1)

Fotografia: Acte de presentació del contracte programa de la Biblioteca de Catalunya 2013-2016 (autor: Oriol Miralles) (1)
JPG | 626

Fotografia: Acte de presentació del contracte programa de la Biblioteca de Catalunya 2013-2016 (autor: Oriol Miralles) (2)

Fotografia: Acte de presentació del contracte programa de la Biblioteca de Catalunya 2013-2016 (autor: Oriol Miralles) (2)
JPG | 665