Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques per als propers dies arreu de Catalunya

query_builder   20 setembre 2012 12:05

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques per als propers dies arreu de Catalunya

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha organitzat diverses jornades tècniques per als propers dies arreu de Catalunya, dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2012, algunes de les quals s’inscriuen en el marc de la 58 edició de la Fira Agrària Sant Miquel de Lleida.
 
Així, el director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, presidirà dijous vinent, 27 de setembre, a les 10:00 hores, en el context de l’esmentat certamen, la jornada Millora de la fertilització i tractaments de les dejeccions ramaderes. En aquesta jornada, el DAAM posa sobre la taula les tendències de futur que des de fa temps està impulsant en l’àmbit de la millora de la fertilització i dels tractaments de les dejeccions ramaderes: d’una banda, el naixement del nou Pla per a la millora de la fertilització a les Terres de Ponent, encaminat a promoure i difondre les bones pràctiques agràries i, de l’altra, donar a conèixer les tècniques i formes de tractament de dejeccions ramaderes que permeten que el seu aprofitament sigui el més adequat.
 
El mateix dijous, 27 de setembre, i també el marc de la Fira Agrària Sant Miquel de Lleida, el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, inaugurarà, a les 16:00 hores, la jornada Reg localitzat i enterrat en cultius extensius. El reg localitzat superficial i l’enterrat en cultius extensius genera un gran interès quant a la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg. Per aquest motiu, des de diferents organismes s’està dirigint els esforços per a poder conèixer el comportament dels cultius sota aquests sistemes de reg. En aquesta jornada es donarà a conèixer iniciatives dels centres Mas Badia i l’IRTA de Lleida sobre aquests sistemes de reg. També es compta amb la participació de l’Oficina del Regant d’Aragó per a explicar l’experiència que duen a terme amb diferents sistemes i material de reg. Finalment, tindrà lloc una taula rodona amb la presència de productors que utilitzen aquests sistemes de reg per a conèixer la seva experiència personal.
 
Les dues jornades tècniques anteriors se celebraran al Saló Veyrat de Fira de Lleida, mentre l’endemà divendres, 28 de setembre, el Palau de Congressos de Fira de Lleida, acollirà la jornada Aplicació a Catalunya de la Directiva d’ús sostenible dels plaguicides – 5a Jornada de sanitat vegetal, que presentarà Miquel Molins a partir de les 9:00 hores. Aquesta jornada anual té com a objectiu debatre temes d’actualitat relacionats amb el control de plagues, malalties i males herbes que afecten els cultius. La jornada d’enguany és de la mateixa actualitat atès que debatrà l’aplicació a Catalunya de la Directiva d’us sostenible dels plaguicides (2009/128/CE), la qual és d’imminent aplicació a l’Estat espanyol i que estableix un marc per a aconseguir un ús sostenible dels plaguicides mitjançant la reducció dels riscs i els efectes del seu ús en la salut humana i el medi ambient, així com el foment de la gestió integrada de plagues i d’alternatives no químiques als plaguicides.
 
 
Altres jornades previstes la setmana vinent:
 
Arrebossats industrials: ingredients i equips
Dimecres, 26 de setembre de 2012
Ajuntament de Vic – Institut Municipal de Promoció i Economia
Carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals 5, 2a planta. Edifici El Sucre
Vic
 
Gestió de vedats de caça  (en el marc de l’XIa Fira del Caçador de Tàrrega)
Divendres, 28 de setembre de 2012
Escola de Capacitació Agrària
Avinguda Tarragona, s/n.
Tàrrega
 
Les varietats antigues locals i venda de proximitat (en el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar)
Divendres, 28 de setembre de 2012
Masia Hostal del Vilar
Sant Agustí de Lluçanès
 
Cultius d’hivern i sistema de protecció en un hort ecològic
Dissabte, 29 de setembre de 2012
Escola de Capacitació Agrària Forestal. Casa Xifra, s/n.
Santa Coloma de Farners
 
Conservació i futur de les construccions de pedra seca, al Parc de Pedra Tosca
Dissabte, 29 de setembre de 2012
Centre d’Empreses i Parc de Pedra Tosca
Les Preses