Drets Socials

Cleries: "La voluntat és la força motriu més poderosa"

query_builder   20 setembre 2012 19:45

event_note Nota de premsa

Cleries: "La voluntat és la força motriu més poderosa"

El conseller de Benestar Social i Família recorda aquesta reflexió d’Einstein en l’acte de presentació dels Jocs Special Olympics 2012 i afirma que aquesta màxima és també molt oportuna en el moment polític que viu el nostre país
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit l’acte de presentació dels Jocs Special Olympics 2012, així com dels actes de celebració del 20è aniversari del Jocs de 1992.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha destacat la “tenacitat, la força i la professionalitat” de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics–ACELL i Special Olympics Catalunya, dues entitats que treballen “magníficament unides amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la pràctica de l’esport”.
 
El conseller de Benestar Social i Família ha recordat que “la pràctica de l’esport dóna molts bons resultats en la millora física de les persones amb discapacitat, però també en la seva integració i la seva acceptació a la societat”. I tot destacant l’esperit de superació d’aquests esportistes, Cleries ha citat Albert Einstein en afirmar que “hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica: la voluntat”. En aquest sentit, Cleries ha insistit que “aquesta màxima és també molt oportuna en el moment polític que viu el nostre país”.
 
Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a disminuïts Psíquics) i els Ajuntaments de Barcelona i Vilanova i la Geltrú impulsen aquest esdeveniment internacional que vol commemorar el llegat dels Jocs Special Olympics 1992, pioners d’una activitat de gran rellevància a Catalunya i arreu de l’Estat per a l’esport adaptat. Entre l’11 i el 14 d’octubre, Barcelona i Vilanova i la Geltrú acolliran més de 1.100 esportistes amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, de la resta de l’Estat i de delegacions estrangeres. Els atletes competiran en 10 disciplines: natació, atletisme, vela, futbol, hoquei interior, handbol, gimnàstica, tennis i petanca.
 
Josep Lluís Cleries ha lloat la funció social que tenen els Special Olympics per a les persones amb discapacitat intel·lectual, “un esdeveniment que inlueix positivament en l’autoestima i la dignitat d’aquestes persones i a les seves famílies”. Cleries ha destacat “el caràcter plenament amistós que tindran aquestes competicions, on tots els participants hi sortiran guanyant”, i ha remarcat la importància de fomentar els valors propis de l’esport, com “la humilitat, el compromís, l’esforç, la solidaritat i el fair play, és a dir, saber guanyar i perdre de forma noble, respectuosa i honesta”.
 
A més del conseller Cleries, a la presentació també hi han assistit l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; la 5a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el president d’Special Olympics Catalunya, Josep Pijoan; el president del Comitè Executiu dels Jocs Special Olympics 1992-2012, Francesc Martínez de Foix; esportistes Special Olympics i personalitats del món de l’esport i la cultura.