Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Nova Zelanda i Catalunya uneixen esforços en recerca agroalimentària amb vocació global

query_builder   21 setembre 2012 09:55

event_note Nota de premsa

Nova Zelanda i Catalunya uneixen esforços en recerca agroalimentària amb vocació global

FOTO WEB
Un moment de la signatura entre Josep Maria Monfort (esquerra) i Peter Landon Lane (dreta).
 
  
L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i Plant & Food Research (PFR), de Nova Zelanda, treballen conjuntament des de l’any 2002 en la definició i desenvolupament del programa de millora genètica de fruita de pinyol, una col·laboració conjunta que s’ha anat estenent a d’altres àmbits agroalimentaris.
 
Així, per tal d’enfortir llur col·laboració i poder estar presents amb força en els mecanismes de finançament de la recerca a Europa i Oceania, els directors generals de l’IRTA i de PFR, Josep Maria Monfort i Peter Landon Lane, van signar ahir, dia 20 de setembre, un acord per constituir IRTA Plant & Food Research, Research and Innovation Unit (IPRIU), una Joint Research Union (JRU) entre les dues institucions.
 
Les JRU són una figura de col·laboració entre entitats de recerca, prevista en el Programa Marc Europeu, que permet als investigadors d’ambdues institucions participar conjuntament i unint esforços, en determinades convocatòries competitives en els dos hemisferis.
 
La signatura no ha fet més que posar en paper una activitat que ja es desenvolupa en l’actualitat. Concretament, aquesta JRU ja està activa en l’àmbit de la millora genètica de fruita i en la preparació d’un projecte europeu en el que, a més de les dues Institucions, participa una empresa holandesa, i en el que s’intenta determinar el moment òptim de maduració de la fruita en l’arbre, mitjançant marcadors genètics, per a ser recollida en les millors condicions.
 
 
Més informació:
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 328