Drets Socials

Consell General de Serveis Socials

El Consell General de Serveis Socials dóna el vist-i-plau a l'Avantprojecte de llei d'accessibilitat

El conseller Cleries ha expressat la voluntat del Govern que la nova llei arribi al Parlament abans de final d'any

query_builder   21 setembre 2012 11:21

event_note Nota de premsa

El Consell General de Serveis Socials dóna el vist-i-plau a l'Avantprojecte de llei d'accessibilitat

El conseller Cleries ha expressat la voluntat del Govern que la nova llei arribi al Parlament abans de final d'any

Consell General de Serveis Socials
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit avui la reunió anual del Ple del Consell General de Serveis Socials (CGSS). Aquest Consell, format per 64 membres en representació de l’administració de la Generalitat, organitzacions associatives del món local, col·legis professionals, organitzacions empresarials i sindicals i entitats socials, és l’òrgan superior de participació en matèria de serveis socials.
 
Entre d’altres temes, en el Ple d’aquest divendres s’ha donat el vist-i-plau a l’Avantprojecte de llei d’accessibilitat, que es preveu que s’aprovi en el si del Govern abans de final d’any i arribi seguidament al Parlament. El conseller ha explicat que aquesta nova llei integra en un únic text la diversitat de disposicions d’accessibilitat, al mateix temps que actualitza la normativa que hi havia fins ara en aquest àmbit, adequant-la a les directrius internacionals i estatals.
 
En aquest sentit, Cleries ha explicat que en el nou text es contempla “no només l’eliminació de barreres arquitectòniques, sinó també de les barreres de la comunicació, així com també d’aquelles situacions que generen una discriminació per a les persones amb discapacitats, quan aquestes no poden accedir amb igualtat de condicions a un espai, una informació o un indret  igual que la resta de persones”.
 
“El nostre objectiu és promoure l’autonomia personal, fent una societat més inclusiva i accessible, que eviti la discriminació i propiciï la igualtat d’oportunitats per a tothom”, ha afirmat el conseller.   
 
Cleries també ha destacat que Catalunya ha estat sempre pionera en l’àmbit de l’accessibilitat. “Varem ser els primers de l’Estat espanyol en impulsar un decret de supressió de barreres arquitectòniques l’any 1984 i, posteriorment, l’any 1991 aprovant la Llei de promoció de l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Ara donem un nou salt qualitatiu amb una nova normativa més actualitzada i adaptada als nous temps, a les noves necessitats i que respongui a les noves tecnologies i eines de que ara disposem”, ha dit el conseller.