Mossos d'Esquadra

Detingut un veí d'Algesires que es desplaçava fins a Barcelona per cometre robatoris a gent gran

query_builder   23 setembre 2012 09:36

event_note Nota de premsa

Detingut un veí d'Algesires que es desplaçava fins a Barcelona per cometre robatoris a gent gran

. El detingut, a qui se li imputen 6 fets, viatjava a Barcelona des d’Algesires amb l’únic objectiu de sostreure joies dels domicilis escollits
 
. L’arrestat enganyava a les víctimes fent-se passar per revisor del gas

 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Multireincidents de l’Àrea d’Investigació Criminal de  Barcelona han requerit al Cos Nacional de Policia d’Algesires la detenció d’un fals operari de gas que residia en aquesta població andalusa.
 
El detingut, Sergio V.L. de 39 anys, veí d’Algesires i nacionalitat espanyola, planificava els seus viatges a Barcelona amb l’objectiu d’estudiar el terreny i cometre diversos robatoris durant la seva estada. Els mossos tenen coneixement que, com a mínim, hauria fet sis desplaçaments des del seu lloc de residència fins a Barcelona.
 
El detingut seleccionava domicilis dels districtes de Sarrià- Sant Gervasi i Horta- Guinardó de Barcelona i s’assegurava que els residents eren gent gran que vivia sola. Amb una cuidada posada amb escena i una vestimenta molt similar a la que porten els revisors del gas, enganyava a les víctimes perquè anessin a la cuina fent-los creure que ell revisava els radiadors de les habitacions. Era en aquest el moment que aprofitava per sostreure joies i diners dels calaixos i armaris de les habitacions. En cas de veure’s detectat per les víctimes, no dubtava en fer ús de la violència per fugir ràpidament.
 
El detingut, que mai havia estat identificat policialment a Catalunya, parlava perfectament català, actuava  amb molta discreció i marxava ràpidament amb els efectes sostrets de Barcelona a Algesires on el detingut vivia amb la seva família. Se li imputen un total de sis Delictes: dos per robatori amb violència i intimidació i quatre per delictes de furt a Interior de Domicili.
 
La investigació del agents de multireincidents va permetre la identificació de l’autor i la seva ubicació a Algesires, la qual cosa va motivar una ordre detenció policial i la comunicació al CNP per facilitar les dades que permetessin la seva detenció. El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia d’Algesires  divendres que va decretar el seu ingrés a presó.
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 23 de setembre de 2012