Cultura

El conseller Mascarell recorda Martí Gasull com "una de les persones que més han fet per la normalització de la llengua catalana

query_builder   23 setembre 2012 19:40

event_note Nota de premsa

El conseller Mascarell recorda Martí Gasull com "una de les persones que més han fet per la normalització de la llengua catalana

 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui Martí Gasull, fundador de la Plataforma per la Llengua, com “una de les persones que més han fet per la normalització de la llengua catalana i pel país. Gasull ha mantingut al llarg de tota la seva vida una dedicació absoluta a aquesta causa, des de la perseverança, la fermesa i la discreció. La llengua catalana deu molt a aquest activista incansable que mai va voler protagonismes”.
 
“Ha estat gràcies a persones com Martí Gasull que la llengua catalana ha avançat al ritme que ho ha fet en les darreres dècades. Necessitarem persones com ell, amb la mateixa perseverança, per continuar avançant. El meu condol a la família Gasull i a la Plataforma per la Llengua”, ha expressat el conseller.
 
Com a responsable de la Plataforma per la Llengua, Gasull va impulsar projectes com les campanyes de promoció d’etiquetatge en català, comerç en català i cinema en català, així com nombrosos projectes de cohesió social a partir del català.
 
Martí Gasull ha mort avui als 43 anys a l’Himàlaia. La Plataforma per la Llengua va rebre el Premi Nacional de Cultura l’any 2008.