Justícia

Jornada d'Ètica Pràctica i la seva aplicació a l'execució penal i VII Jornada de Medi Obert de Justícia Juvenil al CEJFE

query_builder   25 setembre 2012 10:10

event_note Nota de premsa

Jornada d'Ètica Pràctica i la seva aplicació a l'execució penal i VII Jornada de Medi Obert de Justícia Juvenil al CEJFE

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) acollirà el pròxim 2 d’octubre la Jornada Ètica Pràctica: aplicació a l’execució penal, en la qual participaran, entre d’altres, el director de l’International Centre for Prison Studies del King’s College del Regne Unit, Andrew Coyle, qui també és expert assessor del Comitè Penològic del Consell d’Europa per a la redacció del Codi ètic penitenciari europeu. Amb la recent publicació del Codi ètic de l’execució penal a Catalunya, la Jornada debatrà sobre la introducció de les directrius establertes pel Consell d’Europa en aquest àmbit i també sobre el recentment aprovat Codi ètic penitenciari europeu.
 
 
El dia 4 d’octubre -dins del programa Compartim de gestió del coneixement- es presentarà la VII Jornada de Medi Obert de Justícia Juvenil sota el títol Construïm un model. La tasca del tècnic de medi obert implica tot sovint un treball individual i territorialitzat arreu de Catalunya.
 
Potser per això al col·lectiu de medi obert li escau el treball col·laboratiu, a través de la xarxa digital. Actualment disposa de la plataforma e-Catalunya per poder fer aquesta mena de treball i compartir experiències professionals i formar-se mútuament.
 
L’existència d’aquest recurs tecnològic ha fet que un grup de tècnics de medi obert hagi elaborat una estructura de treball que va des de la recerca i l’estudi dels diferents materials teòrics que s’havien publicat i elaborat sobre el tema i el contacte amb altres comunitats i països per saber com treballen i com s’organitzen fins al propòsit d’elaborar un documental per tal de valorar quines són les pautes que s’haurien de tenir en compte en la revisió del model d’intervenció en medi obert per adaptar-lo al segle XXI.
 
En el marc de la VII Jornada de Tècnics de Medi Obert de Justícia Juvenil, es presentarà l’audiovisual, elaborat de forma col·laborativa entre els membres de la comunitat, que exposa una reflexió sobre 30 anys de pràctica i propostes per a un model en construcció.
 
A més, s’aprofitarà la trobada per enriquir aquest col·lectiu professional amb les aportacions i reflexions dels ponents convidats, que presentaran des d’un punt de vista teòric i pràctic la praxi professional a la justícia juvenil a Gran Bretanya.