Drets Socials

Els gegants i capgrossos de la gent gran de Figueres visiten l'Hospital de Sant Joan de Déu

query_builder   25 setembre 2012 12:29

event_note Nota de premsa

Els gegants i capgrossos de la gent gran de Figueres visiten l'Hospital de Sant Joan de Déu

La colla gegantera, nascuda al Casal de gent gran de Figueres de la Generalitat, celebra aquesta jornada dins el programa d’activitats dedicades a l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional
La colla de gegants i capgrossos del Casal de gent gran de Figueres ha visitat aquest matí les nenes i els nens de l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta jornada ha estat coordinada entre el casal de gent gran de la Generalitat i el grup de voluntaris de l’hospital per tal de fomentar les relacions intergeneracionals, la comunicació i l’intercanvi d’experiències entre la gent gran i els més petits. La visita de la colla de Figueres s’emmarca en el Projecte d’Acció local “De capgrossos i de gegants de petits i de grans”, fruit del conveni del Departament de Benestar Social i Família i de la Fundació La Caixa. 
 
La visita també forma part del programa d’activitats que l’equipament de Figueres ha dissenyat enguany amb motiu de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.
 
La directora general d’Acció Cívica i Comunitària de Benestar Social i Família, Violant Cervera, que també ha assistit a la trobada, ha destacat que “la gent gran sou avui un dels actius socials més valuosos amb què comptem. No sou només dipositaris d’experiència, sinó que heu après a utilitzar el vostre bagatge per  a dur a terme una tasca solidària i de voluntariat de primer ordre”. Cervera ha explicat que “és per això que des de Benestar Social i Família estem treballant perquè aquest any europeu dedicat a l’envelliment actiu sigui un èxit i serveixi per impulsar i reconèixer la feina que feu les persones grans a favor d’una Catalunya més participativa, més cívica i més justa”.
 
Durant la jornada els gegants i capgrossos han fet una petita cercavila per l’hospital i han visitat diverses habitacions per tal que les nenes i els nens els poguessin veure d’a prop i conèixer de primera mà la tradició gegantera. Els membres de la colla han lliurat també 300 exemplars del conte Gegants i capgrossos, editat amb el suport del Departament de Benestar Social i Família.
 
També han assistit a la jornada representants de la gerència de l’Hospital de Sant Joan de Déu; voluntaris del centre; el subdirector general d’Equipaments Cívics i Activitats del Departament de Benestar Social i Família, Francesc Molina, i la Regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Figueres, Dolors Pujol.