Direcció General de Comunicació

Joventut

El Govern aprova el reglament del Consell Rector del Pla nacional de joventut de Catalunya

query_builder   25 setembre 2012 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el reglament del Consell Rector del Pla nacional de joventut de Catalunya

  • S’encarregarà de dissenyar i aplicar el pla, que és el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut a Catalunya
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el reglament del Consell Rector del Pla nacional de joventut de Catalunya (PNJCat), que regula la composició, les funcions i l’organització de l’ens. El Consell Rector del PNJCat és un òrgan col·legiat adscrit a la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, que vetlla pel disseny i l’aplicació del pla.
 
El Consell Rector del PNJCat, l’òrgan de govern del pla, comptarà amb representants de l’Administració de la Generalitat, les entitats municipalistes i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Es tracta d’una aposta per incorporar la veu i involucrar tots els agents implicats en el disseny i el desplegament de les polítiques de joventut a Catalunya.
 
El Consell Rector està integrat per un president, un vicepresident, 4 vocals i un secretari. La presidència correspon al director general de Joventut, mentre que la vicepresidència està ocupada pel president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Les quatre vocalies corresponen a un representant de l’Administració de la Generalitat, un de la Federació de Municipis de Catalunya, un altre de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i un representant del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. La secretaria del Consell l’ocupa una persona adscrita a la Direcció General de Joventut o a l’Agència Catalana de la Joventut.
 
El Pla Nacional de Joventut de Catalunya és el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut de Catalunya. El nou PNJCat 2011-2012 ja està en marxa, així com el decret que el regularà, que es troba en la fase final de tramitació, tal com estableix la Llei de polítiques de joventut.