Delegació a Girona

La Generalitat a Girona obre un nou espai expositiu a l'Edifici amb l'exposició de Pilarín Bayés

El nou Espai Santa Caterina, situat en les dependències que ha deixat alliberades la Llibreria, estarà obert a la ciutadania i a les entitats

query_builder   26 setembre 2012 13:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona obre un nou espai expositiu a l'Edifici amb l'exposició de Pilarín Bayés

El nou Espai Santa Caterina, situat en les dependències que ha deixat alliberades la Llibreria, estarà obert a la ciutadania i a les entitats

Una mostra dedicada als 50 anys d’obra de Pilarín Bayés inaugurarà la sala d’exposicions el proper dimecres 3 d’octubre
La Delegació del Govern de la Generalitat ha decidit dedicar un nou espai expositiu a l’Edifici obert a la ciutadania i a les entitats. El nou Espai Santa Caterina, que és així com s’anomenarà, està situat al carrer Joan Maragall, just en les dependències que fins ara ocupava la Llibreria de la Generalitat i s’inaugurarà amb una exposició dedicada a Pilarín Bayés.
 
El nou espai, gestionat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, disposa de 167 metres quadrats, té accés i visualització directe des del carrer i està obert a les entitats gironines que vulguin proposar alguna mostra. Durant aquest estiu s’ha condicionat la sala per deixar-la totalment diàfana.
 
El nou Espai Santa Caterina està previst que obri les seves portes el 3 d’octubre amb l’exposició que porta per títol “Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots”, una mostra que repassa la trajectòria de l’autora que s’ha guanyat l’afecte i l’admiració de diverses generacions de nens i nenes de Catalunya. Ha il·lustrat al voltant de 700 llibres, traduïts a diversos idiomes, i ha treballat en infinitat de formats: auques, cartells, murals grans, sense oblidar la seva faceta d’escultora. L’exposició es podrà veure fins el 28 d’abril de 2013.
 
Aquesta mostra, una de les activitats programades dins l’Any Pilarín, es va exhibir de l’abril al setembre al Palau Robert, en escaure’s els 50 anys de feina i els 70 del seu naixement a la ciutat de Vic.
 
El relat de l’exposició es desenvolupa a través d’onze apartats i personatges: El meu pardal. 1964, El Zoo d’en Pitus. 1965, Antón Retaco. 1972, L’Espardenyeta. 1978, Institucions de Catalunya.1984, Petita història de Gaudí. 1985, Trobament de dos mons. 1992, La família Kouamé. 1997; En Patufet. 2002, Els lliris vermells de l’àvia Tilín. 2008, i L’illa del Far. 2010. Els personatges simbolitzen onze grans conceptes universals: la bellesa, la comunicació, la convivència, el coneixement, la identitat, la cultura, la universalitat, la generositat, la tradició, la ficció i la diversió.