Drets Socials

El Govern recorda que ha ofert solucions a l'Ajuntament de Batea per fer possible el concert de places residencials per a gent gran

query_builder   26 setembre 2012 17:08

event_note Nota de premsa

El Govern recorda que ha ofert solucions a l'Ajuntament de Batea per fer possible el concert de places residencials per a gent gran


Des de l’ICASS s’ha proposat aplanar la inversió financera i iniciar així la concertació de places amb la voluntat de trobar solucions adaptades a la dificultat econòmica del moment
 
Des de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) s’ha reiterat la voluntat del Departament de Benestar Social i Família de mantenir la col·laboració financera amb l’Ajuntament de Batea i el seu projecte de residència de gent gran al municipi, però s’ha insistit que la manca de disponibilitat pressupostària no permet a l’ICASS disposar del crèdit suficient per executar la concertació de places en aquests moments. Les dificultats econòmiques agreujades pel deficitari finançament de la Llei de la Dependència i especialment, per l’eliminació de l’aportació per part del Govern de l’Estat del Nivel Acordado, que l’any 2011 va ser de 48 milions d’euros, obliguen l’ICASS a buscar altres vies de solució per aquest tema.
 
És per això que des del Departament s’han mantingut contactes amb aquest consistori per a trobar solucions satisfactòries. En aquest sentit, s’ha fet una proposta basada en aplanar la inversió financera per tal de possibilitar l’inici de concertació de places. Recordem que l’ICASS paga a través d’una subvenció a l’Ajuntament de Batea 397.121,25 € anuals des de l’any 2010 fins al 2019, per a cobrir el total dels 3.971.212,50 € atorgats per a la construcció i equipament de la residència per a persones grans d’aquest municipi. La proposta, per tant, seria reduir aquestes quantitats anuals, allargar els terminis i destinar part dels diners a la concertació de places.
 
Des de l’ICASS s’ha recordat també que amb aquesta quantitat el Departament de Benestar Social i Família finança el 100% d’aquesta obra segons un Acord de Govern aprovat el 2 de novembre 2010, un fet bastant singular ja que habitualment l’Administració no finança la totalitat dels projectes.
 
En tot moment s’han mantingut contactes per a buscar solucions a aquesta qüestió i des de fa dies està fixada una reunió entre el conseller Josep Lluís Cleries i representants del consistori en aquesta mateixa línia. El dia 14 de setembre la directora general de l’ICASS, Carmela Fortuny, va enviar una carta a l’alcalde de Batea insistint en la proposta d’aplanament de la inversió financera i insistint, també en la voluntat del Departament de trobar solucions i poder tirar endavant el projecte.
 
És per això que Benestar Social i Família lamenta les declaracions d’avui de l’alcalde de Batea amenaçant el Govern, espera que el resultat de les properes converses sigui satisfactori per a totes les parts, però recorda que totes les administracions han de ser conscients de la situació econòmica que viu el país i mirar de col·laborar i sumar recursos per a poder tirar endavant.