Cultura

13 produccions catalanes s'exhibiran als festivals London Spanish Film i BFI London International Film

query_builder   27 setembre 2012 11:02

event_note Nota de premsa

13 produccions catalanes s'exhibiran als festivals London Spanish Film i BFI London International Film

  • El London Spanish Film Festival programarà 5 pel·lícules i 3 curtmetratges de producció catalana 
  • El BFI London International Film Festival projectarà 5 films catalans
Un total de 10 pel·lícules i 3 curtmetratges de producció catalana es podran veure els propers dies a dos festivals de Londres, el London Spanish Film i al BFI London International Film, gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura. El London Spanish Film Festival programarà 5 pel·lícules i 3 curtmetratges catalans entre el 28 de setembre i el 10 d’octubre; i el BFI London International Film Festival projectarà 5 films més entre el 10 i el 28 d’octubre.
 
Aquesta setmana, al London Spanish Film Festival s’hi podran veure les pel·lícules de producció catalana El sexo de los ángeles, de Xavier Villaverde; Los Pelayo, d’Eduard Cortés; Mientras duermes, de Jaume Balagueró; Los pasos dobles i Cuaderno de barro, d’Isaki Lacuesta, i Lo contrario del amor, de Vicente Villanueva. També s’hi projectaran els curtmetratges Ahora no puedo, de Roser Aguilar; Yo confieso, d’Adriana Molas, i Alto sauce, de Fernando Pomares. L’actor Lluís Homar hi serà present el dia de projecció de Los Pelayo, mentre que la guionista Isa Campo parlarà amb el públic el dia de la projecció dels dos films dirigits per Isaki Lacuesta.
 
D’altra banda, les pel·lícules que es projectaran al BFI London Internacional Film Festival són: Blancanieves, de Pablo Berger; El cuerpo, d’Oriol Paulo; Insensibles, de Juan Carlos Medina; La lapidació de St. Esteve, de Pere Vilà Barceló, i El muerto y ser feliz, de Javier Rebollo.
 
Del 14 al 21 de setembre, el cinema català també es va poder veure al Cambridge Film Festival, on va tenir molt bona acollida de públic. El film Un cos al bosc, de Joaquim Jordà, va haver de fer una segona projecció després que s’exhaurissin les entrades per al primer passi el primer dia. Al festival van ser presents el productor de La nit que va morir Elvis, Toni Espinosa; el director de Barcelona (un mapa), Ventura Pons, i la productora de Pa Negre, Isona Passola. Les altres tres pel·lícules que s’hi van projectar van ser: V.O.S., de Cesc Gay; Pont de Varsòvia, de Pere Portabella, i Gràcies per la propina, de Francesc Bellmunt.