Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La 32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya bat rècords d'assistència de públic i de presència de cellers

query_builder   1 octubre 2012 11:48

event_note Nota de premsa

La 32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya bat rècords d'assistència de públic i de presència de cellers

32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya
32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya
El nombre de visitants va superar l’edició anterior i va arribar als 145 mil, i van ser-hi presents 61 cellers
 
 
La 32 Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que organitza cada any el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) mitjançant l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), amb el suport del sector vitivinícola català, va tancar les portes dilluns passat, dia 24 de setembre, amb un nou rècord d’assistència i participació.
 
Així, van assistir a la Mostra 145.000 persones, superant els 130.000 visitants de l’any passat, mentre que els tastos van ser 85.000, 10.000 més que l’edició anterior, xifra elevada per tractar-se només de quatre dies de certamen. Van participar-hi un total de 61 cellers, un 36% més que l’any anterior (45 cellers), amb més de 525 referències de vins i caves. Cal destacar la presència de totes les Denominacions d’Origen (DO) vinícoles catalanes, que van tenir espais propis per divulgar els seus vins.
 
Pel que fa a la botiga, una novetat de l’edició anterior, on es podien adquirir els vins i caves presents a la Mostra, va créixer la seva acceptació, amb una facturació de 30.000 euros (10.000 més que l’any 2011). D’altra banda, es van vendre un 85% de copes Riedel per a vi i un 15% per a cava.
 
En aquesta edició, la Mostra va incorporar un espai de selecció dels millors vins dels cellers participants, que va oferir 3.500 tastos i va tenir molt bona acollida entre els participants. Aquesta novetat va ser possible gràcies a la col·laboració d’Enomatic i l’Escola d’Hosteleria i Turisme CETT.
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha agraït la participació del públic que “s’hi ha bolcat absolutament” i ha posat de manifest “que el camí endegat fa un any per prestigiar la Mostra i les novetats que s’hi han introduït per obrir-la a un públic més ampli, han estat un encert.”
 
En aquest sentit, ha valorat “molt positivament” el canvi d’ubicació de la Mostra, que aquest any s’ha traslladat al passeig de Lluís Companys, al costat de l’Arc de Triomf, enlloc de la seva habitual ubicació fins ara al Moll de la Fusta.
 
DAAM
Una de les nits de la Mostra
Segons Pelegrí “la ciutat de Barcelona ha fet que els vins catalans triomfin; el diumenge 23 va ser el rècord de visitants i tastos de la història de la Mostra”. També s’ha mostrat “molt satisfet pel nombre de cellers que han vingut i han estat 4 dies ininterrompudament oferint els seus vins. Cal seguir treballant per que els cellers catalans siguin cada cop més reconeguts i representats a les cartes dels restaurants i les botigues.”
 
En referència al funcionament de la Mostra, el conseller ha conclòs “ara toca definir les coses que volem millorar per l’any vinent i fer una valoració amb els cellers participants”.
 
Durant aquests 32 anys d’existència, la Mostra, que té lloc a Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè, ha esdevingut un referent del sector vitivinícola català pel que fa a la difusió i promoció dels seus productes i un aparador excepcional per informar tots els consumidors de Catalunya i d’altres llocs d’Espanya i de l’estranger sobre la qualitat i diversitat dels vins i caves catalans. La Mostra de Vins i Caves de Catalunya és una de les fires populars de vins més consolidades i amb més afluència de públic.