Esport

El secretari general de l'Esport felicita la Fundació Isidre Esteve per impulsar el Centre Pont, un espai per "acostar els beneficis de l'esport a persones amb lesions medul·lars"

El centre s'ubica al CAR de Sant Cugat i compta amb la col·laboració del servei de rehabilitació de l'Hospital Vall d'Hebron

query_builder   27 setembre 2012 16:06

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport felicita la Fundació Isidre Esteve per impulsar el Centre Pont, un espai per "acostar els beneficis de l'esport a persones amb lesions medul·lars"

El centre s'ubica al CAR de Sant Cugat i compta amb la col·laboració del servei de rehabilitació de l'Hospital Vall d'Hebron

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha felicitat avui la Fundació Isidre Esteve per la posada en marxa, en el CAR de Sant Cugat, del Centre Pont, un centre esportiu pensat per acostar els beneficis de l’activitat física a persones amb una lesió medul·lar per tal d’ajudar-los a normalitzar la seva vida mitjançant aquesta pràctica. Durant la presentació del projecte, Ivan Tibau ha assegurat que el projecte contribuirà a la “plena integració” d’aquest col·lectiu.
sge
Foto: Marc Didac
En l’acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat d’Isidre Esteve, pilot i màxim responsable de la Fundació Isidre Esteve, i Ampar Cuxart, cap del servei de rehabilitació de l'Hospital Vall d'Hebron, així com la directora del Centre Pont, Lidia Guerrero; el director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco; el director de l’INEFC, Agustí Boixeda; el director del CAR, Joan Fontserè, i representants d’institucions i patrocinadors del projecte.
 
Tal com ha explicat Isidre Esteve, l’objectiu del centre és “fer de pont cap a la normalització del dia a dia” de les persones amb lesions medul·lars que surten dels centres de rehabilitació. Es tracta d’un espai esportiu amb material bàsic i personal format, on les persones amb una lesió medul·lar puguin aprendre durant tres mesos a treballar en un gimnàs convencional amb les adaptacions específiques necessàries, o fins i tot a la seva pròpia llar amb material més senzill.
 
“L’objectiu és usar l’esport com una eina integradora per a les persones amb discapacitat, que podran fer més del que creien gràcies a l’esport”, ha dit Esteve, que també ha explicat que en el mateix centre es formaran els monitors que ja treballen als gimnasos privats o municipals perquè puguin acollir a aquests nous usuaris.
 
El Centre Pont s’ubica al CAR de Sant Cugat, ocupant una sala de 140 m2 condicionada amb aparells i materials adequats, obert a usuaris selecionats per l'Hospital Vall d'Hebron i a esportistes de les diverses federacions d’esport adaptat, cosa que “dibuixa un futur per aquests atletes en el món de l’esport paralímpic”, segons Esteve. De moment, es començarà a treballar amb un grup pilot, i a continuació s’obrirà a qualsevol persona i també a nens petits. El centre entrarà en funcionament l’1 d’octubre.
 
El secretari general de l’Esport ha felicitat Isidre Esteve per la creació d’aquest projecte, que “acosta els beneficis de l’activitat física i demostra que aquesta pràctica ajuda les persones amb lesions medul·lars a millorar la seva salut però també a integrar-se plenament, millorar les seves relacions socials i, en definitiva, a augmentar l’autoestima i el benestar personal”.
 
“Aquest és un nou exemple del paper social que té l’esport per millorar la qualitat de vida de les persones”, ha recordat Ivan Tibau, que confia en el potencial del centre per convertir-se en un nou planter d’esportistes paralímpics i per incrementar el prestigi i la qualitat dels serveis del CAR. Finalment, ha agraït la implicació de l’Hospital de la Vall d’Hebron en el projecte, així com de la resta d’entitats i institucions que hi fan costat.
 
Per la seva banda, Ampar Cuxart ha afirmat que el Centre Pont pot “millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat” i n’ha justificat la posada en marxa per les “dificultats que tenen les persones amb lesions medul·lars per reincorporar-se a la vida normal”.
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació del Centre Pont (Autor: Marc Didac)

Fotografia de la presentació del Centre Pont (Autor: Marc Didac) 182