Servei Català de Trànsit

Dispositiu especial de trànsit amb motiu del IV triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme

query_builder   28 setembre 2012 12:38

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu del IV triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme

 • Aquest diumenge 30 de setembre la N-II restarà tallada entre Calella i Montgat de les 07.30 h fins que finalitzi la celebració del triatló, aproximadament  a les 18.30 h
 • En aquesta edició, la triatló arribarà al municipi de Montgat
 • L'SCT posa en marxa un dispositiu especial de trànsit per tal de minimitzar les afectacions viàries a la zona
Amb l’objectiu de minimitzar possibles afectacions viàries aquest diumenge, 30 de setembre, arran de la celebració del IV triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme, el Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments i les policies locals de Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Montgat, posarà en funcionament un dispositiu especial de trànsit.
 
Aquesta competició esportiva, que concentrarà més de 1.500 triatletes d’arreu del món, combina tres proves diferents: natació, ciclisme i cursa a peu. La distància en natació és de 3.800 metres a mar obert (Calella); en ciclisme, de 180 km (dues voltes, entre Calella i Montgat, i una tercera entre Calella i Llavaneres), i finalment una marató (42,2 km fent quatre voltes Calella-Pineda-Santa Susanna, amb entrada a meta a Calella). Per tant, la celebració d’aquest triatló requerirà, entre altres actuacions, el tall de la N-II entre Calella i Montgat des de les 07.30 i fins que finalitzi la cursa (18.30 h, hora estimada).
 
Tal com va succeir en edicions anteriors d’aquesta prova esportiva, durant la restricció del trànsit a la N-II, la C-32 serà l’alternativa per als vehicles. La circulació per aquesta autopista serà gratuïta per als usuaris de les poblacions afectades per la prova esportiva i que no tinguin cap altra via alternativa. Aquests municipis són Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Masnou i Montgat.
 
En els accessos del tram afectat de la N-II, l’organització del triatló lliurarà als conductors que hagin estat desviats cap a la C-32 un tiquet que els permetrà circular gratuïtament per aquesta autopista. Convé destacar que aquests tiquets de gratuïtat per circular per l’autopista es distribuiran fins que els diferents trams afectats de la N-II es vagin reobrint. Aquesta mesura, juntament amb la resta que s’han adoptat de circulació, ordenació i regulació del trànsit, tenen l’objectiu de garantir la seguretat dels participants del triatló, limitar els efectes de la congestió i minimitzar possibles molèsties als conductors afectats.
 
 
Senyalització informativa
 
L’SCT ha instal·lat 16 cartells a diversos punts de la N-II i a vies d’accés a la nacional per tal d’informar els usuaris del tall d’aquesta via per la celebració del triatló. Els senyals es retiraran un cop finalitzada la prova. 
 • 1 al PK 679 de la N-II a Palafolls;
 • 2 al PK 669 de la N-II a Pineda de Mar (BV-6001 – Malgrat de Mar);
 • 1 a la BV-5128, a la rotonda de Sant Iscle;
 • 1 a la C-61, a l’última rotonda després d’Arenys d’Amunt;
 • 1 a la BV-5034, a la rotonda de Sant Vicenç de Montalt;
 • 1 a la BV-5033, a la rotonda de Sant Andreu de Llavaneres;
 • 1 al PK 2 de la BV-5035, a la Riera de Sant Simó;
 • 1 al PK 97 de la C-32, en un ramal en sentit costa;
 • 1 a la B-502 a Argentona, abans de la rotonda de la BV-5021;
 • 1 a la BV-5023, a la rotonda de Premià de Dalt;
 • 1 a la rotonda de la carretera d’enllaç de Premià de Dalt, paral·lel a la BV-5023;
 • 1 a la BP-5002, a l’última sortida, paral·lel a la riera;
 • 3 a la rotonda de la N-II del Masnou.
 El missatge que contindran aquesta cartells informatius és:
 
N-II TALLADA
CALELLA-MONTGAT
PROVA ESPORTIVA
DIUMENGE 30 SETEMBRE
 
Convé destacar que, per tal de garantir la seguretat del personal que repartirà els tiquets de gratuïtat del peatge que els vehicles que accedeixin a l’autopista C-32 hauran de recollir prèviament, s’instal·larà senyalització vertical i abalisament amb cons, amb l’objectiu que els usuaris redueixin la velocitat a les proximitats dels punts de recollida. Aquestes actuacions es reforçaran amb cartells informatius. Aquest tipus de senyalització es disposarà en els punts següents d’accés a l’autopista:
 
1. Montgat
2. Alella
2. Premià de Dalt
3. Cabrera de Mar
4. Cabrera (polígon industrial) - Entrada NII / C-32
5. C-32 - C-60 (Accés 99)
6. Mataró - centre comercial (Accés 100 - Mataró Oest)
7. Mataró Nord (Enllaç 102-103)
8. Sortida C-32 - NII (Accés 104 NII Girona)
10. Caldes - Sant Vicenç (Accés 108)
11. Arenys de Mar - 1 (Accés 109)
12. Canet de Mar (Accés 113)
13. Sant Pol de Mar (Accés 117)
14. Calella - Pineda de Mar (Accés 122)
 
 
 
Restriccions de trànsit
 
El mateix diumenge, 30 de setembre, hi haurà quatre restriccions de trànsit, que aniran acompanyades de la senyalització oportuna, ja sigui als marges de les vies i/o als panells d’informació variable. La més important serà el tall de la N-II entre Calella i el Masnou, que es mantindrà restringida al trànsit des de les 07.30 h fins que finalitzi la cursa.
 • Es tallarà la N-II entre el PK 669 de Calella i el PK 632 Montgat des de les 6.30 del matí fins a les 15.30 h de la tarda, aproximadament.
 •  Es restringirà la sortida de Mataró Nord de l’autopista del Maresme o C-32, al PK 104, en sentit Girona, abans de l’inici del triatló i fins que finalitzi.
 • Es tallarà la sortida de Cabrera de l’autopista del Maresme o C-32, al PK 95, en sentit Girona, abans que comenci la competició i fins que acabi. 
 • Es restringirà la sortida de Cabrera de l’autopista del Maresme o C-32, al PK 97, en sentit Barcelona, abans de l’inici de la prova esportiva i fins que finalitzi.
 
 
Segregacions de calçada i carrils exprés en zones de circulació oberta
 
En alguns trams de la N-II, corredors i circulació convencional conviuran dins la zona de la cursa. Per tal de garantir la seguretat dels esportistes i dels usuaris de la via, se segregarà la calçada mitjançant balises amb cons cada 3 metres. A més, també se senyalitzaran les zones de separació de carril de la prova cada 10 metres, en aquells punts en què els participants en un o altre sentit de la cursa no disposin de cap separació física. En aquests trams de la via es manté la circulació de vehicles per tal de facilitar i garantir la connectivitat de determinades poblacions i urbanitzacions de la zona afectada per la prova.
 
Per consultar les afectacions de trànsit i les rutes alternatives que les policies locals dels municipis afectats per la celebració d’aquesta prova esportiva han establert, accediu l'enllaç següent:
 
 
 
 Informació i consells
 
Si us voleu mantenir informats sobre les afectacions viàries de IV Challenge Costa Barcelona – Maresme es pot fer a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.
 
Per a més informació sobre la triatló:
 
Facebook: Challenge Costa de Barcelona-Maresme.
Twitter: twitter.com/challenge_bcn
 
 

1  

Fitxers adjunts

Dispositiu Challenge 2012

Dispositiu Challenge 2012
PDF | 498