Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí ha realitzat aquesta tarda la cloenda del congrés Wine and Culinary International Forum

El conseller ha destacat el paper de Catalunya pel que fa als vins i la gastronomia

query_builder   30 setembre 2012 20:58

event_note Nota de premsa

Pelegrí ha realitzat aquesta tarda la cloenda del congrés Wine and Culinary International Forum

El conseller ha destacat el paper de Catalunya pel que fa als vins i la gastronomia

moment de la  inauguració
moment de la inauguració
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha realitzat aquesta tarda a Barcelona la cloenda del congrés Wine and Culinary International Forum, el primer congrés internacional sobre l’harmonia entre el vi i la gastronomia.
 
Es tracta d’una jornada internacional, patrocinada per Cellers Torres, per debatre i explicar, de forma objectiva i científica, les interaccions entre vi i menjar.
 
Al voltant de 200 professionals de la viticultura i la gastronomia de tot el món han participat, en la trobada, la qual cosa inclou enòlegs, sommeliers, cuiners, empresaris hostalers i periodistes especialitzats en aquests temes.
 
Amb el suport del Comitè Assessor de Wine and Culinary, integrat per Josep Roca, François Chartiert, Nick Lander i Víctor de la Serna, es va elaborar un ampli programa en el qual, a través de tallers, conferències i taules rodones, s’ha estudiat la complementarietat entre el vi i la gastronomia.
 
En el decurs de l’acte de cloenda, el conseller Pelegrí ha elogiat la iniciativa de Cellers Torres i s’ha felicitat de la gran participació internacional en la jornada. Al mateix temps, ha volgut lloar la tasca de trobar una harmonia entre el vi i la gastronomia.
 
També s’ha referit Pelegrí al fet que el congrés hagi tingut lloc a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que “·som una terra de bons vins i bona gastronomia reconeguda internacionalment, i en els dos àmbit es distingim per la innovació i les propostes creatives, propostes que saben combinar la tecnologia amb la tradició i el potencial dels nostres bons productes”.
 
El conseller ha recordat igualment que Catalunya disposa de 12 Denominacions d’Origen (DO) vitivinícoles, i que moltes d’elles es troben en un moment bo de prestigi i popularitat, gràcies a treball conjunt entre l’Administració agrària i els cellers productors. 
 
Finalment, Pelegrí ha afirmat que “els grans productes vitivinícoles catalans, els vins i el cava, els hem relacionat molt bé amb el món de la restauració i el turisme, en el marc de  la dieta mediterrània, de la qual Catalunya n’és bressol”.
 
 

1  

Imatges

moment de la  inauguració

moment de la inauguració 250