Protecció Civil

Bombers de la Generalitat han rebut 62 avisos, la major part per inundacions de soterranis i baixos

Protecció Civil de la Generalitat: segueix l'episodi de pluges intenses i es poden acumular fins a 100 l/m2 al llarg del dia

El telèfon d'emergències 112 ha atès 72 trucades relatives a urgències derivades de la pluja

query_builder   29 setembre 2012 11:53

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat han rebut 62 avisos, la major part per inundacions de soterranis i baixos

Protecció Civil de la Generalitat: segueix l'episodi de pluges intenses i es poden acumular fins a 100 l/m2 al llarg del dia

El telèfon d'emergències 112 ha atès 72 trucades relatives a urgències derivades de la pluja

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que a l'episodi de pluges intenses ja previst, amb xàfecs i tempestes que poden acumular més de 20 l/m2 en només 30 minuts, s'afegeix ara la possibilitat de que s'acumulin quantitats de fins 100 l/m2 en 24 h. Aquesta acumulació correspon a les precipitacions previstes pel dia d'avui. La possibilitat que s'arribi a aquestes quantitats acumulades es dóna a tot el territori excepte a l'Alt Pirineu i Aran, comarques de la plana de Lleida i Empordà, on no es preveuen aquestes acumulacions importants.

Pel que fa als xàfecs o tempestes, es concentraran durant aquest matí i fins al migdia, podent afectar a tot el territori però amb menor probabilitat al litoral i Alt Pirineu i Aran. Durant la tarda d'avui el fenomen baixa de probabilitat respecte la previsió d'ahir, però pot afectar localment qualsevol punt del territori. De cara a última hora de la tarda i la nit, el fenomen afectarà especialment les comarques del litoral, amb major probabilitat a la costa central i de Tarragona.


Es fa seguiment puntual de la situació i es manté la fase de prealerta del Pla d'Emergències per Inundacions INUNCAT. L'Ajuntament de Barcelona manté activada una prealerta per mal estat de la mar. També es manté activada la fase de prealerta del Pla d’emergències del Parc Fluvial del Besòs per l'acumulació de pluges que pot fer augmentar el cabal de forma important.

Pel que fa a la mala mar i la possibilitat d'onatge important al litoral, continuarà afectant durant tot el dia d'avui a tot el litoral.

Afectacions actuals: A la ciutat de Tarragona s'ha registrat xàfecs amb 30l/m2 en 30 minuts i a Terrassa també s'han produit registres importants i diverses sortides dels equips d'emergència.

El TF d'emergències 112 ha atès fins el moment (des d'ahir a la nit) 72 trucades relacionades amb urgències derivades de les pluges. Entre les 10.00 h i les 10.30 h s'han atès 27 trucades.

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de mitjanit i fins les 11.30 hores d’aquest matí, 62 avisos per atendre emergències derivades del temporal de pluja. La major part son per atendre serveis d’inundacions de soterranis i baixos, així com per retirar acumulacions d’aigua a terrats i als punts més inundables de les vies de comunicació.
 
Distribució dels avisos:
 
Regió d’Emergències de Girona: 7 avisos
Regió d’Emergències de Lleida: 1 avís
Regió d’Emergències de Tarragona: 22 avisos
Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 22 avisos
Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 8 avisos
Regió d’Emergències Centre: 1 avís
Regió d’Emergències Terres de l’Ebre: 1 avís

 

Protecció Civil de la Generalitat demana a la població la màxima precaució en els llocs i moments de màxima intensitat de pluja, mantenir els desguassos de patis interiors, terrats, etc. nets de fulles seques, terra o altres elements que poden tapar-los i ser molt prudents al volant, seguint les recomanacions del Servei Català de Trànsit.