Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT)

La secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, destaca la gran aportació de l'empresariat lleidatà en el foment de la imatge de Catalunya al món

Clavell ha visitat la Fira de Sant Miquel juntament amb el president de la Diputació de Lleida, el de la Cambra de Comerç, una comitiva del cos consular i de diversos empresaris

query_builder   28 setembre 2012 18:43

event_note Nota de premsa

La secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, destaca la gran aportació de l'empresariat lleidatà en el foment de la imatge de Catalunya al món

Clavell ha visitat la Fira de Sant Miquel juntament amb el president de la Diputació de Lleida, el de la Cambra de Comerç, una comitiva del cos consular i de diversos empresaris

La secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, han visitat aquest matí la Fira de Sant Miquel de Lleida, un referent del sector agrari arreu de l’Estat i en l’àmbit internacional. La visita l’han realitzat acompanyats d’una delegació del cos consular formada perrepresentants de països com, per exemple, la Xina, Alemanya, Turquia, França o Hongria; i empresaris interessats en aquests mercats.
 
L’acte d’avui s’emmarca, tal i com ha destacat la secretària general del Patronat durant la roda de premsa prèvia a la visita de la Fira de Sant Miquel, dins l’estratègia del Patronat Catalunya Món d’apostar decididament per la diplomàcia econòmica, fomentant així una imatge real de Catalunya al món, propiciant el mutu coneixement entre els empresaris de països econòmicament prioritaris i els empresaris catalans, així com l’atracció d’inversions.
                                                                                                      
“L’objectiu del Patronat -ha dit Clavell- és projectar internacionalment la imatge de Catalunya sense oblidar que el nostre país té una realitat molt diversa. És en el marc d’aquesta diversitat que les terres de Lleida contribueixen a enriquir i potenciar la imatge del país”.Segons Clavell, la internacionalització és la clau per sortir de la situació econòmica actual, però nos’ha oblidar que tenim molt de món a Catalunya i que amb la representació consular i activitats com la d’avui s’ajuda a mostrar el vigor econòmic que té Lleida.
 
La secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, ha manifestat que dins de Catalunya “Lleida és un valor afegit important, pel seus sectors agroalimentari i de maquinària agrícola i pel potencial turísticen la projecció de la Marca Catalunya al món. Aquests sectors són claus per potenciar el territori de Catalunya i l’economia catalana.Enguany, les exportacions catalaneshan superat les vendes a la resta de l’Estat. En el que portem d’any, les exportacions representen el 54% i les vendes a Espanya el 46%.”
 
La màxima responsable del Patronat ha remarcat que “les empreses lleidatanes han sabut orientar la seva activitat a l’exterior aconseguint que les exportacions dupliquin el nombre d’importacions. La vostra capacitat de ser presents al món ajuda a la projecció exterior de l’economia catalana. Les empreses són les millors ambaixadores que pot tenir la Marca Catalunya”
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha remarcat que la iniciativa realitzada avui és una aposta decidida de les institucions per projectar internacionalment Catalunya. Reñé ha afegit que aquestes han de continuar facilitant que el teixit empresarial surti al món. El president de la Diputació ha recordat: “el nostre mercat ha de ser el món” i ha ressaltat el potencial agrícola de les terres lleidatanes. Reñé ha afegit que “el 52% de la nostra producció agroalimentària s’exporta”. Finalment, el president de la Diputació de Lleida ha dit que “la visita dels representants consulars permetrà donar a conèixer els atractius turístics, ja sigui la natura, el patrimoni o la cultura, de les nostres terres per intentar atreure els ciutadans dels països que representen”.
 
Finalment, el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, ha apostat perquè el projecte iniciat avui entre el Patronat Catalunya Món, la Diputació de Lleida i la Cambra de Comerç i Indústria es repeteixi, ja queés una manera de potenciar els intercanvis comercials amb altres països. Simó ha destacat que en els darrers cinc anys les exportacions lleidatanes han augmentat un 40% i que, respecte al 2011, les vendes a països de fora de la Unió Europea han pujat un 12%.
 
Segons l’estudi valoratiu de la balança comercial de Lleida de gener a desembre de l’any 2011, realitzat per la Cambra de Comerç i Indústria, les empreses lleidatanes van exportar l’any passat per un valor d’uns 1.450 milions d’euros i les importacions varen ser just la meitat, 750 milions d’euros. 
 
La comitiva s’ha aturat, en el transcurs del recorregut per la Fira de Sant Miquel, en els estands on les empreses que han assistit a l’acte tenen interessos i representen els països de la delegació consular que han participat en la visita. D’aquesta manera, s’han facilitat les aliances entre els participants i les oportunitats de negoci.
 
Després del recorregut per la Fira de Sant Miquel ha tingut lloc una trobada entre la secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Calvell, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, i la delegació del cos consular per tractar sobre possibles col•laboracions futures.
 
 
Els representants dels països assistents a la trobada han estat:
 
-          Bernhard Brasack, cònsol general d’Alemanya
-          HaldunKoç, cònsol general de Turquia
-          BekirAslaner, agregat comercial del Consolat General de Turquia
-          AyþeTopçu, assistent del cònsol general de Turquia
-          Yu Yang, cap de l’Oficina Consular del Consolat General de la Xina
-          GyörgyErdös, cònsol responsable d’afers econòmics i comercials del Consolat General d’Hongria
-          Emmanuel de Miguel, cònsol honorari de França a Lleida
 
 
 
 
 
 
Les empreses de Lleida assistents a la reunió han estat:
 
 
-          Agrolés
-          Biovert
-          Indulleida
-          Fruits de Ponent
-          Payper, S.A.
-          Grupo AlimentarioArgal
-          Artis
 
 
La trobada entre la delegació consular i els empresaris de Lleida ha estat organitzada conjuntament pel PatronatCatalunya Món, la Diputació de Lleida i la Cambra de Comerç i Indústria ja que la projecció de la imatge de Catalunya al món és un projecte de país que necessita de la implicació de les institucions, el món empresariali la societat civil.