Cultura

Les editorials presentaran les seves novetats directament a les biblioteques

query_builder   2 octubre 2012 10:53

event_note Nota de premsa

Les editorials presentaran les seves novetats directament a les biblioteques

  • El Departament de Cultura impulsa el ‘Projecte 10 x 10: Trobades dels editors amb els bibliotecaris’ 
  • La iniciativa pretén millorar els coneixements dels bibliotecaris sobre el panorama editorial, dotar-los de més eines per a la selecció bibliogràfica i establir una comunicació directa amb els editors
  • Entre avui i el 6 de novembre, s’organitzaran 6 sessions a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa 
  • A cada trobada territorial hi participaran 10 representants d’editorials i una cinquantena de bibliotecaris
Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, Barcelona
El Departament de Cultura impulsa el “Projecte 10 x 10: trobades dels editors amb els bibliotecaris”, que pretén que els editors puguin presentar directament les seves línies literàries al col·lectiu de professionals que treballen a les biblioteques públiques. Entre avui i el 6 de novembre, s’organitzaran 6 trobades a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.
 
A través d’un cicle de sessions presencials territorials, el “Projecte 10 x 10” crea un espai físic de trobada entre editors i bibliotecaris, amb la intenció de millorar els coneixements dels bibliotecaris sobre el panorama editorial català, dotar-los de més eines per millorar la selecció bibliogràfica a les biblioteques, així com establir una via de comunicació directa amb els editors, reivindicada i ben valorada des dels dos col·lectius professionals.
 
A cada trobada territorial hi participaran 10 representants d’editorials i una cinquantena de bibliotecaris. En la sessió, els editors disposaran d’uns 20 minuts per presentar els seus projectes i mostrar el que editen, i a continuació es farà un torn de debat i d’intercanvi d’impressions. Com a continuïtat del cicle, està previst que un o dos cops a l’any les biblioteques tinguin un cita amb els editors a la Biblioteca de Catalunya, amb espai per a l’intercanvi i l’exposició.
 
Les editorials que participaran en el primer cicle de sessions són: Edicions de 1984, Editorial Meteora, Brau Edicions, Viena Edicions, Labreu, Edicions de la Ela Geminada, A Contra Vent Editors, Edicions Sidillà, Adesiara, Edicions Vitel·la i Fragmenta Editorial.
 
Hores d’ara hi ha programades sis sessions a Barcelona (2), Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, i se n’estan programant més amb l’Associació d’Editors Catalans.
 
Les sessions programades són les següents:
 
  • BARCELONA
2 i 24 d’octubre de 2012, 10-13.45 hores
Lloc: Escola Industrial, edifici Vagó sala d'acte (Urgell, 187).
 
  • GIRONA
8 d’octubre de 2012, 10-13.45 hores
Lloc: Casa de Cultura de Girona (Pl. Hospital, 6)
 
  • LLEIDA
16 d’octubre de 2012, 10-13.45 hores
Lloc: Arxiu Històric de Lleida. Sala gran (C/ Governador Montcada, s/n)
 
  • TARRAGONA
6 de novembre de 2012, 10-13.45 hores
Lloc: Serveis Territorials de Cultura a Tarragona. Sala d’actes (C/ Major, 14)
 
  • TERRES DE L’EBRE
30 d’octubre de 2012, 10-13.45 hores
Lloc: Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre (Dr. Jaume Ferran, 4-6)
 
 
Més informació: