Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Sessió informativa sobre la nova normativa per a l'aplicació del "Paquet làctic"

La nova norma estableix el contracte obligatori com element estabilitzador del sector làctic

query_builder   3 octubre 2012 13:03

event_note Nota de premsa

Sessió informativa sobre la nova normativa per a l'aplicació del "Paquet làctic"

La nova norma estableix el contracte obligatori com element estabilitzador del sector làctic

foto recurs
foto recurs
 
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimenació i Medi Natural ha realitzat el passat dilluns una sessió informativa amb el sector  lactic tal com es va a cordar a la reunió de la darrera la Taula Sectorial Agrària de la Llet, on hi ha representades les entitats més significatives del sector lleter a Catalunya en els àmbits de la producció i la indústria per donar suport al sector i fer difusió de l’aplicació de la normativa sobre les agrupacions de productors de llet, les organitzacions interprofessionals i les condicions de contractació.
 
La presentació de la sessió va córrer a càrrec del Subdirector General de Ramaderia del DAAM, Joaquim Xifra, mentre que la ponència titulada “Actuacions INLAC en l’àmbit d’aplicació del paquet làctic: Informació sobre la gestió dels contractes obligatoris en el sector làctic”, va ser desenvolupada per Fernando de Antonio, representant de la interprofessional làctia estatal INLAC.
 
Segons la normativa vigent i de recent aprovació en el marc jurídic estatal, la signatura d'un contracte de compravenda de llet crua s’aplica com un element clau d’estabilització del sector, amb caràcter obligatori en el marc del paquet lacti i en concordança amb els seus objectius de millora de l'equilibri de la cadena de valor en el sector i de reforç de la posició negociadora dels productors.
 
En aquest sentit, el RD 460/2011 i el Reglament (UE) 261/2012,  donent les bases per a la posada en funcionament de l’obligatorietat de realitzar contractes per escrit en les transaccions realitzades en el sector i detallen el contingut mínim que ha de complir el contracte: objecte del contracte, preu (fix o variable) en euros/litre, volum que ha de ser subministrat (% tolerància), calendari de subministraments, durada del contracte, condicions de pagament (terminis i procediments), modalitats de recollida o subministrament i regles aplicables en cas de força major.
 
La durada mínima dels contractes és de 12 mesos. En cas que les parts acordin una durada menor hauran d’indicar per escrit la seva renúncia a l'esmentada durada mínima.
 
El nou Reial Decret, pel qual es regula el reconeixement de les organitzacions de productors de llet i de les organitzacions interprofessionals al sector lacti, estableix que INLAC serà l’organisme responsable de la gestió dels contractes, havent d'oferir informació sobre els mateixos al conjunt de la cadena làctia.
 
 
 

1  

Imatges

foto recurs

foto recurs 287