Drets Socials

Generalitat de Catalunya i Ajuntament homenatgen 9 veïnes i veïns de l'Hospitalet de Llobregat que celebren 100 anys

query_builder   3 octubre 2012 17:30

event_note Nota de premsa

Generalitat de Catalunya i Ajuntament homenatgen 9 veïnes i veïns de l'Hospitalet de Llobregat que celebren 100 anys

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, han obsequiat les persones centenàries en un acte al Museu de l’Hospitalet – L’Harmonia
La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat han homenatjat aquesta tarda 9 veïns i veïnes del municipi que enguany celebren 100 anys. A l’acte hi han assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, així com altres representants del consistori i de la Generalitat de Catalunya. Les persones homenatjades, que enguany són 4 dones i 5 homes, han estat acompanyades per familiars, amics i amigues.
 
L’Ajuntament ha lliurat a les persones homenatjades una placa que reprodueix la imatge de la Medusa, símbol de la ciutat, i un ram de flors.
 
Per la seva banda, el secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família els ha lliurat la Medalla Centenària de la Generalitat. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement, que aquest 2012 ja han rebut més de 250 persones arreu del país. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi els residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
 
Breu ressenya de les persones homenatjades:
  • Victoriano Pérez Álvarez va néixer el 20 d’octubre de 1912 a Cortegana, un poble de la província de Huelva. Va treballar de pagès i en la indústria surera. Ell i la seva dona, amb qui va tenir 2 fills, van arribar a l’Hospitalet fa quatre anys. Actualment també té 3 néts i 4 besnéts.
  • Gerardo Delgado Sanz va néixer el 24 de setembre de 1912 a Sequera de Fresno, a la província de Segòvia. De jove va treballar de pagès i de granger. Va tenir 3 fills, que van marxar a viure a Barcelona. Al cap d’uns anys ell i la seva dona també s’hi van traslladar. També té 7 néts i 8 besnéts. Actualment li agrada anar al Casal de gent gran de Bellvitge per fer una partida i xerrar amb els companys.
  • Antonio Lozano Trujillo va néixer el 24 d’agost de 1912 a Pinos de Puentes, a Granada, tot que quan era petit la família es va traslladar a Còrdova. Va dedicar-se al camp fins que als anys 70 va venir a Catalunya, on va treballar en un fàbrica tèxtil i en un centre comercial. Ell i la seva dona tenen 3 filles, 5 néts i 2 besnéts. Fins fa pocs anys la seva gran afició ha estat cultivar un hort al barri de Sant Josep.
  • Josefa Bergadà i Sans va néixer el 19 d’agost de 1912 a Guimerà, Lleida. Als 15 anys es va traslladar a Barcelona, on un cop casada va treballar de mestressa de casa. Té 1 filla i 2 néts. Sempre li ha agradat molt cosir, fer ganxet i llegir el diari.
  • Juan Antonio Carballal Cobelas va néixer el 28 de juny de 1912 a Tosende, Ourense. Al seu poble va treballar de pagès fins que ell i la seva dona van decidir establir-se al barri de Bellvitge, on vivia la seva filla. Té 2 filles, 6 néts i 6 besnéts. Sempre ha estat un gran lector i ha tingut molt interès per aprendre.
  • Bernardino Arroyo Gonzalo va néixer el 20 de maig a Salorino, un poble de la província de Càceres. Va treballar al camp fins que va esclatar la guerra. L’any 63 va venir a viure a Catalunya on va trobar feina en la construcció de túnels. Ell i la seva dona van tenir 4 filles. Actualment té 7 néts i 8 besnéts. Les seves aficions són passejar pel barri, parlar amb els veïns i anar a fer una partida al Casal de gent gran Hospitalet - Progrés.
  • Francisca Fernández Serrano va néixer el 14 de març de 1912 a Laujar, Almeria, on va treballar al camp i de mestressa de casa fins que es va traslladar a Catalunya a finals dels anys 50. Té 4 fills, 11 néts i 13 besnéts.
  • Jacinta Uriol Barberan va néixer el 2 de febrer de 1912 a Buenos Aires. Quan tenia 3 anys la seva família es va traslladar a Aragó. Als 17 anys va arribar a Catalunya on es va casar i va tenir el seu únic fill. Actualment també té 2 néts. De jove va treballar de mecanògrafa i fent tasques d’administració i ha estat sempre molt aficionada a la lectura, al cinema, a les sarsueles i a fer punt.
  • Elvira González Alonso va néixer el 28 de gener de 1912 a Langa de Duero, província de Sòria, on va regentar una peixateria. Als 90 anys es va traslladar a l’Hospitalet amb un dels seus 6 fills. La senyora González també té 9 néts i 7 besnéts.