Drets Socials

Cleries: "el Pla nacional per a la promoció dels valors serà una eina per avançar cap una societat encara més cohesionada"

query_builder   3 octubre 2012 18:46

event_note Nota de premsa

Cleries: "el Pla nacional per a la promoció dels valors serà una eina per avançar cap una societat encara més cohesionada"

Els grups de treball del Pla ja han elaborat un document de diagnòstic de la situació actual a Catalunya en l’àmbit dels valors
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit avui la reunió del Consell director del Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya en la qual s’han exposat els resultats de la tasca d’anàlisi que els 16 grups de treball han realitzat els darrers 10 mesos. El conseller Cleries ha explicat que aquesta feina “és un primer diagnòstic de la situació actual en matèria de valors i, a partir d’ara, s’obrirà una segona etapa per dissenyar les línies programàtiques i els objectius del Pla”. El conseller també ha explicat que en un futur “l’objectiu seria realitzar unes jornades de debat públic per facilitar la participació dels ciutadans”.
 
Cleries ha destacat que “pas a pas, però amb fermesa, estem avançant en la construcció del Pla nacional per a la promoció dels valors, que haurà de ser una eina per avançar cap a una societat encara més cohesionada i de més qualitat humana”
 
Aquests darrers mesos els 16 grups de treball del Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya ha realitzat un diagnòstic exhaustiu de la situació. S’han elaborat uns documents interns de treball en els àmbits de l’educació, l’esport, la cultura, la comunicació i les xarxes socials digitals, la salut, l’economia, el medi ambient, el comerç, la ciència, la política, la justícia, la seguretat, el diàleg social i les organitzacions (empresa, sector públic i tercer sector). Aquest diagnòstic s’ha confeccionat a partir de l’aplicació de la metodologia DAFO, en què es tracta de copsar i assenyalar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats en cadascun dels àmbits.
 
Els grups de treball estan formats per experts i expertes de reconegut prestigi del món universitari, acadèmic i social. Per l’elaboració del document de diagnòstic s’han realitzat més d’un centenar de reunions on hi ha participat gairebé 300 persones.
 
El Pla Nacional per a la promoció dels valors a Catalunya neix de la necessitat de repensar quins són els valors essencials que contribueixen a la convivència, l’enfortiment de la nació i la pervivència d’una societat que vol conservar la seva identitat, en un moment en què la globalització i les seves conseqüències es fan evidents en la quotidianitat. El seu objectiu és promoure una nova cultura cívica que garanteixi la cohesió social, la convivència i el benestar de la ciutadania.