Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La conjuntura agrària mostra indicadors positius sobre exportacions agroalimentàries, producció càrnia i ocupació

query_builder   4 octubre 2012 12:08

event_note Nota de premsa

La conjuntura agrària mostra indicadors positius sobre exportacions agroalimentàries, producció càrnia i ocupació

Segons l’avançament de les darreres dades sobre la conjuntura agrària, xifres que publica periòdicament el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), s’han produït indicadors positius pel que fa a les exportacions agroalimentàries, la producció càrnia i la ocupació..
 
Així, aquestes dades, referides al mes de setembre de 2012, recollides en el Quadre de Comandament Agroalimentari i Rural, el mercat exterior ha estat la vàlvula per sostenir una tensió adequada oferta-demanda, tant en porcí i boví, en concret, com en la producció agroalimentària, en general.
 
Durant el període de gener a juliol de 2012, en relació al mateix període de l’any 2011, la taxa de cobertura de les exportacions en referència a les importacions ha tingut un increment de 5,21 punts percentuals, situant-se la taxa en el valor de 84,69%.
 
D’altra banda, les dades provisionals de sacrifici de bestiar mostren que durant el primer semestre de 2012 ha augmentat, respecte del mateix període de l’any anterior, la producció de carn de porcí (8,5%) i de cabrum (5,3%).
 
Una altra novetat positiva és la de l’ocupació agrària, ja que les darrer xifres disponibles indiquen un augment del 2,3% d’afiliats a la Seguretat Social respecte al mes de setembre de 2011. Seguint una dilatada tendència, l’increment es produeix en el règim especial agrari (8%), mentre que els règims d’autònoms i general disminueixen un 2,6%.
 
Per a més informació es pot consultar, a la pàgina web del Departament (www.gencat.cat/daam), l’apartat “Estadístiques i observatoris”.