Drets Socials

Prop de 1.500 persones participen a Montjuïc a la caminada intergeneracional per a promoure l'envelliment actiu

query_builder   7 octubre 2012 16:00

event_note Nota de premsa

Prop de 1.500 persones participen a Montjuïc a la caminada intergeneracional per a promoure l'envelliment actiu

En el marc de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional 2012  
 
El conseller Josep Lluís Cleries també ha assistit avui a la segona cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral” i a la celebració  dels 35 anys de la Fundació la Roda
Gairebé 1.500 persones han participat avui a la muntanya de Montjuïc a la caminada intergeneracional per a promoure l’envelliment actiu organitzada pel Departament de Benestar Social i Família, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Consell de la Gent Gran de Catalunya, el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
 
L’activitat s’emmarca dins dels actes de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional. Els assistents, la majoria de Barcelona i la seva àrea metropolitana, han pogut escollir entre dos recorreguts, un de sis i l’altre de tres quilòmetres en funció del nivell de preparació. El punt de sortida i arribada ha estat la Font Màgica de Montjuïc.
 
La iniciativa ha permès promoure un estil de vida actiu i saludable entre tots els participants, així com descobrir alguns espais d’interès de la muntanya que sovint són desconeguts i gaudir d’unes vistes panoràmiques sobre la ciutat immillorables.
 
El tret de sortida l’han donat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d’altres representants d’institucions i entitats. Cleries ha destacat que: “aquesta caminada a part de ser una crida a les persones, sobretot a la gent gran, a tenir iniciativa i a moure’s, també serveix per sensibilitzar la societat sobre la importància del valor de l’envelliment actiu, destacant la contribució que la gent gran pot fer a la societat”.
 
2a marxa per la paràlisi cerebral
El conseller Cleries també ha assistit aquest matí a la segona edició de la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral” organitzada per la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral al districte de les Corts de Barcelona. L’objectiu ha estat conscienciar la societat, reconèixer les capacitats de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, així com reconèixer els professionals, voluntaris i entitats que treballen en favor d’aquest col·lectiu.
 
La cursa ha comptat amb dos recorreguts, d’un i cinc quilòmetres al voltant del recinte esportiu del Camp Nou, respectivament. També ha actuat el grup de percussió Aprodisca Batuke integrat per persones amb discapacitat intel·lectual o amb malalties mentals. Es tracta d’un projecte promogut per l’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà (APRODISCA) que promou la qualitat de vida i la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu.
 
 
35 anys de la Fundació la Roda
El conseller de Benestar Social i Família ha acabat la jornada participant a la Festa dels 35 anys de la Fundació la Roda a la Fira de Barcelona. Durant la celebració s’ha homenatjat a l’anterior directora de l’entitat, Lluïsa Celades, per la seva trajectòria al capdavant de l’organització.
 
La Roda és una organització de Barcelona que difon i programa espectacles culturals i de lleure de tot tipus com, per exemple, la Tamborinada que organitza anualment des de 1977. El seu objectiu és afavorir la transformació social als barris i ciutats de Catalunya mitjançant el treball en xarxa amb centenars d’entitats, moltes d’elles esplais, fundacions o associacions de veïns.