Delegació a Barcelona

Mataró acull el II Congrés Recuwat

query_builder   4 octubre 2012 14:42

event_note Nota de premsa

Mataró acull el II Congrés Recuwat

Del 3 d’octubre al 5, Mataró (Maresme) fa de capital internacional de la gestió de residus. El TecnoCampus Mataró-Maresme acull el II Congrés Recuwatt (Reciclatge i Energia) que inclou una trobada de ciutats que disposen de plantes de valorització de residus. Aquesta trobada ha tingut lloc a l’Hotel Atenea en un acte presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, al qual ha assistit el delegat, Salvador Jorba. Hi han participat representants de Palma de Mallorca, de Girona i de Flandes.
Generalitat de Catalunya
 
Recoder ha dit que gràcies a aquest congrés, el país es converteix en un referent de la valorització energètica de residus (com convertir les deixalles en energia) i també que el Recuwatt és un exemple de l’aposta per la política mediambiental.
 
El conseller i l’alcalde i president del Consorci del Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Mora, han subratllatla necessitat de continuar extenen la cultura del reciclatge entre la ciutadania per  aprofitar al màxim l’energia reduint al mínim els residus.
 
RECUWATT està organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i l’Agència de Residus de Catalunya, i compta amb la col·laboració i participació de prop de quaranta entitats tant públiques com privades.Hi ha hagut més de 350 inscrits al congrés, representant de molts països: Estats Units, Colòmbia, França, Dinamarca, Bèlgica, Suècia, Portugal, Grècia, Alemanya i Espanya.