Salut

Boi Ruiz i Josep Lluís Cleries han presidit l'acte de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental

query_builder   6 octubre 2012 13:30

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz i Josep Lluís Cleries han presidit l'acte de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental

L’acte ha tingut lloc a la ciutat de Sabadell i el lema d’enguany és “Depressió: un problema global”.
El conseller de Salut, Boi Ruiz, i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, han presidit, aquest matí, l’acte de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental. L’acte ha tingut lloc a la ciutat de Sabadell i ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental (FECAFAMM).
 
La prevalença de trastorns mentals a la població catalana de més 14 anys és del 17,1%, i superior en les dones (19,2%). Pel que fa als infants (4 a 14 anys), és del 6,8%, lleugerament superior en els nens, i en el grup d’edat de 8 a 11 anys per a ambdós sexes.
 
D’entre els principals problemes crònics de salut que la població catalana declara patir, que afecten de manera important la seva qualitat de vida i generen discapacitat, els trastorns mentals ocupen un lloc destacat, darrere dels problemes de dolor, i són la segona causa de discapacitat.
 
Prop del 30% dels pacients atesos a l’atenció primària pateixen algun problema de salut mental. L’afectació entre les dones és molt més elevada que entre els homes, en alguns casos més del doble. Els trastorns per depressió són els més destacats, amb un 9,6%, seguits dels trastorns d’ansietat amb un 7%. La gran majoria de problemes de salut mental (més del 70%) són atesos exclusivament pels metges de família.