Oficina del President

Inauguració del Centre Logístic del Grup Damm

El president Mas destaca "l'aposta rotunda de Damm per Barcelona i el país"

query_builder   5 octubre 2012 20:45

event_note Nota de premsa

El president Mas destaca "l'aposta rotunda de Damm per Barcelona i el país"

 
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la fase IV del Centre Logístic del Grup Damm, al Port de Barcelona
El president Mas amb alguns dels treballadors de Damm, que té un acord amb la Fundació Cares
El president Mas amb alguns dels treballadors de Damm, que té un acord amb la Fundació Cares
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta tarda “l’aposta rotunda de Damm per Barcelona i el país”. El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració de la fase IV del Centre Logístic Multimodal del Grup Damm, situat a la Zona d’Activitats Logístiques del Prat de Llobregat, al Port de Barcelona (ZAL Prat). El Centre Logístic, un dels més moderns al sud d’Europa, compta amb una superfície total de 168.000 metres quadrats construïts i ha representat una inversió de 75 milions d’euros.
 
Durant l’acte, Artur Mas ha dit que, amb apostes com la de Damm en l’àmbit de la logística, Catalunya “pot fer una diferenciació en positiu molt significativa”. El president ha revelat que en aquests moments a Catalunya “s’estan fent entre cinc i sis macroinversions de grans centres logístics”, algunes per import de 200 o 300 milions cadascuna.
 
El president de la Generalitat ha recordat que “ens falten algunes infraestructures estratègiques per convertir-nos en el gran pol logístic del sud d’Europa” i ha dit que si en els propers anys “s’inverteixin els pocs recursos disponibles allà on s’han d’invertir, que és on es produeix riquesa, Catalunya, i molt especialment l’àrea de Barcelona, es convertirà definitivament en la gran capital logística del sud d’Europa”.
 
El cap del Govern ha remarcat la vocació internacional de Damm, que ha definit com a empresa “innovadora, exportadora i amb projecte”. El president ha afegit que “Catalunya també és un país innovador, exportador i amb projecte” i ha conclòs que “si Damm va bé, que ens consta que va bé,  Catalunya també pot anar bé”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president ha assegurat que “siguin quins siguin els processos polítics, el mercat està obert a tothom i això és signe de països madurs i intel·ligents”. El president ha fet esment a determinats “comentaris que podrien sortir d’un context normal d’un territori com la Unió Europea, sense fronteres i amb circulació oberta de capitals, persones i béns, que ens ha costat molt de fer i de cap manera s’ha d’esquerdar”.
 
En l’acte d’inauguració, que ha aplegat unes 150 persones, també hi han participat el conseller i secretari del Consell d’Administració de Damm, Ramon Agenjo; el director general d’Alfil Logistics, Jaume Bonavia; el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona i de la Fundació Cares, Sixte Cambra, i els directors generals del Grup Damm, Enric Crous i Jorge Villavecchia. Han acompanyat al president el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba.
 
El Centre Logístic Multimodal
Les obres del Centre es van iniciar l’any 2006, amb l’objectiu de centralitzar les activitats logístiques a l’àrea metropolitana de Barcelona i potenciar el creixement de la fàbrica Damm del Prat de Llobregat. El centre té una capacitat operativa de gestió de 900 camions i més de 38.000 palets al dia. Per fer-ho possible disposa de deu sistemes de càrrega i descàrrega de camions automàtics, que permeten realitzar ambdues operacions en només 12 minuts.
 
El Centre Logístic Multimodal, que permet la distribució a través de diferents mitjans de transport (terrestre, marítim i aeri) des d’un únic espai, està gestionat íntegrament per l’operador Alfil Logistics.
 
Hi treballen més de 200 persones i s'hi han creat més de 140 llocs de treball directes. A més, el Grup Damm té un acord amb la Fundació Cares, que permet que una cinquantena de persones amb algun tipus de discapacitat s’integrin de manera permanent dins l’estructura d’aquest nou centre. El president ha destacat en el seu parlament la “sensibilitat social” de Damm per donar una sortida professional a aquestes persones.

2  

Imatges

Inauguració del Centre Logístic del Grup Damm

Inauguració del Centre Logístic del Grup Damm 794

Inauguració del Centre Logístic del Grup Damm

Inauguració del Centre Logístic del Grup Damm 609