Empresa i Treball

govern

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació impulsa 71 projectes innovadors que generaran una inversió de 13,5 milions d'euros

query_builder   8 octubre 2012 12:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació impulsa 71 projectes innovadors que generaran una inversió de 13,5 milions d'euros

  • Ho ha fet a través del programa Innoempresa d’ACC1Ó, que té com a objectiu donar suport a les pimes en matèria d’innovació.
 
  • Els projectes s’aplicaran a sectors com la salut, l’automoció i el transport, l’alimentació o l’educació, entre d’altres.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat aquest any un total de 71 projectes innovadors de petites i mitjanes empreses catalanes que generaran una inversió privada de 13,5 milions d’euros a partir del programa Innoempresa d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.
 
El programa Innoempresa està centrat en dos àmbits: el desenvolupament de nous productes diferencials i la sistematització del procés d’innovació a l’empresa.
 
Donant suport als projectes de desenvolupament de nous productes, el Departament d’Empresa i Ocupació busca incentivar les empreses durant la fase de desenvolupament, que compta amb un risc tecnològic i de mercat més alt.
 
D’altra banda, en el cas dels projectes centrats en sistematització del procés d’innovació, l’objectiu és ajudar a les empreses a generar i implantar el seu propi model per fer que la innovació esdevingui un procés estratègic i transversal.
 
Els resultats dels projectes, que es diran a terme a partir de l’any que ve, tindran aplicacions directes en diferents sectors, que són per ordre: la salut, l’alimentació i l’automoció, entre d’altres. L’import de la convocatòria Innoempresa 2012 ha estat de 2 milions d’euros.
 
Del total dels projectes recolzats, el 29% han anat destinats a micro empreses (entre 1 i 9 treballadors). Per altra banda, l’empresa petita (entre 10 i 49 treballadors) ha representat un 44% dels projectes. Pel que fa a la mitjana empresa (entre 50 i 249 treballadors), suposa un 26% dels projectes aprovats.