Drets Socials

Foto de l'acte

La Generalitat de Catalunya reconeix com a mediadors cinc membres del Consell d'Ancians del Poble Gitano

query_builder   9 octubre 2012 19:22

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya reconeix com a mediadors cinc membres del Consell d'Ancians del Poble Gitano

Els consellers d’Interior i de Benestar Social i Família han lliurat el carnet de mediador als membres del Consell com a reconeixement de la seva aportació a la millora de la convivència a Catalunya
Foto de l'acte
El Departament d’Interior i el Departament Benestar Social i Família han lliurat aquesta tarda uns carnets de mediador a 5 membres del Consell d’Ancians del Poble Gitano. El conseller Puig i el conseller Cleries els han lliurat el carnet que reconeix la seva col·laboració amb la Generalitat de Catalunya en la tasca a favor de la convivència intercultural i la cohesió social al nostre país.
 
Antonio Carmona, Pedro Amadeo, Juan Fajardo, Ismael Giménez i Ricardo Borja han rebut aquest reconeixement, que els dota de representativitat davant dels cossos de seguretat del país en cas de conflicte.
 
Els consellers han destacat el paper del poble gitano en la construcció de la societat catalana “sense perdre la seva cultura i la seva identitat” i han posat de manifest els valors de cohesió i integració que aquest col·lectiu hi aporta. Així mateix, Cleries i Puig han encoratjat als assistents a seguir treballant juntament amb les institucions per a garantir la convivència a Catalunya.
 
El Consell d’Ancians és un dels principals recursos de mediació emmarcats dins el Pla Integral del Poble Gitano de la Generalitat. Està format per persones gitanes que s’han guanyat el respecte del seu poble per la seva trajectòria de vida, honradesa, dedicació al seu poble i perquè sempre han viscut en coherència amb els valor de la seva cultura. Els seus membres no només han reforçat la història, la cultura i el paper del seu poble, sinó que han sabut adaptar-se a les noves situacions tot mantenint els seus principis.
Actualment intervenen en casos de conflicte i també realitzen tasques de prevenció, sensibilització i millora de la convivència i cohesió del poble gitano. Per altra banda, afavoreixen la convivència intercultural a Catalunya, fomentant el  diàleg en barris on conviuen població de diferents grups ètnics o població immigrada i població gitana.
 
El Consell d’Ancians és, a més, un espai de participació de les persones grans i els dóna un gran protagonisme en la seva estructura social. Amb aquest homenatge, el Govern ha volgut destacar també aquesta aportació i presentar-la com a exemple en el tracte cap a la gent gran i el paper que pot tenir en la societat d’avui.

2  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 11945

Fotografia de grup de l'acte

Fotografia de grup de l'acte 5297

`