Salut

Un centenar de professionals participen a la I Jornada de Bioètica de la Fundació Sanitària de Mollet

query_builder   10 octubre 2012 09:44

event_note Nota de premsa

Un centenar de professionals participen a la I Jornada de Bioètica de la Fundació Sanitària de Mollet

 
Un centenar de professionals de l’àmbit assistencial han assistit avui a la I Jornada de Bioètica organitzada per la Fundació Sanitària de Mollet i que, sota el títol de Ètica i humanització de l’atenció, ha abordat de quina manera els canvis que ha experimentat la societat en els darrers anys han influït i influeixen en la relació entre metge i pacient.
 
Per tractar aquest tema, s’ha desenvolupat un programa amb dues ponències magistrals i una exposició de tres casos clínics. La primera ponència, a càrrec del Dr. Màrius Morlans, membre de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i del Comitè d’Ètica de Catalunya, ha explicat el canvi de model en aquesta relació, passant d’un model paternalista a un model de decisió compartidabasat en el principi ètic de l’autonomia, el procediment del consentiment informat que garanteix que el pacient estigui informat i pugui decidir i
l’opció del diàleg metge-pacient com a mitjà per establir aquesta comunicació.
 
De la seva banda, la Dra. Imma Barral, professora titular de Dret Civil de la UB, ha parlat dels aspectes legals i ètics de la informació de les dades d’un pacient en aquest context de canvis socials i fins a quin punt és important la conscienciació dels professionals sobre les dades dels pacients i les diferents formes per garantir-la.
 
Posteriorment, s’han presentat tres casos clínics concrets a càrrec de professionals de l’Hospital Plató, l’Hospital Taulí i l’Hospital de Mollet, on s’han desenvolupats els diferents aspectes de l’atenció del professional cap al pacient: lloc on donar la informació, dosificació de la informació, qualitat de vida, preferències del pacient, entre molts d’altres.
 
La jornada, organitzada pel Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital de Mollet, ha volgut posar en comú diferents aspectes d’un tema de molta actualitat, relativament nou –el model de decisió compartida està instaurant a Catalunya des de l’any 2000- alhora que compartir experiències i dubtes entre professionals de diferents àmbits assistencials i centres hospitalaris.
 
 
9 d’octubre de 2012