Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta del Plaseqcat per una fuita d'un producte en una empresa de Palafolls (Maresme)

query_builder   10 octubre 2012 11:08

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del Plaseqcat per una fuita d'un producte en una empresa de Palafolls (Maresme)

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat de forma preventiva l'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT per una fuita que ha tingut lloc aquest matí (hora d'avís al telèfon d’emergències 112: 09.27 hores) en una empresa de Palafolls (Maresme).
 
Segons les primeres informacions, 44  treballadors de l’empresa agrícola grup Grau Roig de Palafolls s’han confinat en sentir una forta olor a producte químic. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha informat que ha atès diverses persones amb símptomes d’irritació de  mucoses i que una d’elles està pendent de ser traslladada, lleu amb vòmits i nàusees. Al lloc s’han desplaçat tres ambulàncies del SEM.
 
Els Bombers de la Generalitat han recomanat als alertants, 44 persones, que mantinguessin el confinament en una masia a l’espera de l’arribada dels serveis d’emergència. Els Bombers han mobilitzat sis dotacions que a hores d’ara estan al lloc intentant esbrinar l’origen del problema, revisant una per una les indústries de la zona, i preparats per si, en cas que es tracti d’una fuita d’algun producte químic (hi ha indicis que es tracta de diòxid de sofre i clor), poder actuar i neutralitzar-la
 
El Centre de Coordinació d’Emergències CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha contactat amb les empreses ubicades a les proximitats del lloc i aquesta descarta que hagi tingut cap accident. En aquests moments, 6 dotacions dels Bombers de la Generalitat estan fent comprovacions per tal de determinar l’origen de la possible fuita.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Plaseqcat fins a la finalització dels treballs de bombers i normalització de la situació.