Protecció Civil

Protecció Civil: fi de l'alerta del Pla de risc químic Plaseqcat per una fuita d'un producte en una empresa de Palafolls (Maresme)

query_builder   10 octubre 2012 12:32

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: fi de l'alerta del Pla de risc químic Plaseqcat per una fuita d'un producte en una empresa de Palafolls (Maresme)

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha tancat l'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT activat aquest matí un cop diverses persones han notat unes fortes olors i molèsties a Palafolls (Maresme).
Actualment la situació ja es troba normalitzada, tot i que no s’ha pogut determinar l’origen concret de la possible fuita.
 
Arran d’aquest episodi, s’han produït tres afectacions lleus: dues persones afectades per irritació de la mucosa, i l’altra amb símptomes d’intoxicació, mareig i vòmits. Aquesta darrera ha hagut de ser traslladada a l’hospital de Calella. Les persones afectades són treballadores de la finca agrícola Molí Puig Roig. L’afectació a les persones ha estat dins del recinte d’aquesta indústria, però no se sap l’origen de la possible fuita.
 
Pel que fa a la població de Palafolls i a la resta d’instal·lacions properes a la finca agrícola no hi ha hagut cap persona afectada. Les olors s’han percebut sobretot a les zones més altes d’aquest municipi del Maresme.
 
En un primer moment, els Bombers de la Generalitat han recomanat als alertants, 44 treballadors d’aquesta empresa, que mantinguessin el confinament preventivament a l’espera de l’arribada dels serveis d’emergència.
 
Bombers de la Generalitat ha detectat traces de clor i diòxid de sofre prop de les indústries de la zona però encara no s’ha determinat l’origen. Hores d’ara, ja s’han retirat del lloc els cossos operatius, han treballat 6 dotacions dels Bombers, i les darrers medicions efectuades han resultat negatives.