Drets Socials

Foto1

El programa Fórmula Jove ofereix formació i pràctiques a empreses a 19 joves de l'Urgell

query_builder   10 octubre 2012 13:45

event_note Nota de premsa

El programa Fórmula Jove ofereix formació i pràctiques a empreses a 19 joves de l'Urgell


La coordinadora de Joventut a Lleida, Anna Feliu, visita els joves al Centre de Formació La Solana per conèixer el desenvolupament del projecte, impulsat per Benestar Social i Família
 
Els joves, de diferents orígens, que ni estudien ni treballen, faran pràctiques a 15 empreses de Tàrrega en l’àmbit del comerç i el màrqueting
Foto1
 
La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, han visitat aquest matí els 19 joves de 16 a 19 anys que fins el desembre reben classes de formació al Centre de Formació La Solana, a Tàrrega, en el marc del Projecte Fórmula Jove.
 
Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega, està dirigit a joves de diferents orígens que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina.
 
L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.
 
Els 19 joves, 10 noies i 9 nois, la meitat de nacionalitat catalana i la resta d’altres nacionalitats (sobretot marroquina), han iniciat les classes aquest mes. La formació combina la teòrica, el coneixement del territori i la llengua, i una part de pràctiques a empreses.
 
D’aquesta manera, el Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Anna Feliu durant la visita, “el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual”.
 
Tant la formació com l’àmbit en què treballaran en pràctiques els joves està centrat en l’àmbit del comerç i el màrqueting. Aquesta tria respon a l’estudi sobre jaciments d’ocupació fet per l’Ajuntament de Tàrrega sobre les demandes i necessitats de les empreses locals. En aquest sentit, els continguts de la formació teòrica inclouen temes com la preparació de comandes, l’atenció al consumidor, la comunicació i la resolució de conflictes.
 
La part final del curs inclou pràctiques a quinze empreses instal·lades a Tàrrega que s’han interessat a acollir els participants al curs. Les empreses que participen al projecte són: Masanés AD, Casa Delfón, Bosch Hermanos, Autansa 3000, Industrial Química Key, Vilodit Fruit, Ferreteria Domènec Seguí, Olis Borges Pont, Fustes Estadella, Ferreteria Eduard Seguí, Servisimó, Associació Alba, Caprabo, Plus fresc, Mercadona, Lidl i Associació Foment Targarí.
 
El nombre total de joves que han participat en les tres edicions anteriors del programa Fórmula Jove, que s’ha dut a terme a Manresa, Castelló d’Empúries i Lleida, ha estat de 39. D’aquests, 17 joves han aconseguit la seva inserció laboral, 13 dels quals encara treballen; 14 més han retornat al sistema educatiu o han fet formació ocupacional; i els 7 joves restants busquen feina vinculada als serveis que ofereixen els centres de formació del programa.

2  

Imatges

Imatge de la visita

Imatge de la visita 2455

Imatge de la visita

Imatge de la visita 2252