Interior

Interior i l'Ajuntament de Girona posen en funcionament l'OAC conjunta dels Mossos i la Policia Local i signen l'adhesió d'aquesta població a la xarxa RESCAT

query_builder   10 octubre 2012 19:37

event_note Nota de premsa

Interior i l'Ajuntament de Girona posen en funcionament l'OAC conjunta dels Mossos i la Policia Local i signen l'adhesió d'aquesta població a la xarxa RESCAT

FOTO RED
El conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, han assistit avui a la posada en funcionament de l’Oficina d’Atenció Ciutadana conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Girona, donant compliment al compromís adquirit a la Junta Local de Seguretat del 16 de desembre del 2011.
 
La nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) integrada entre ambdós cossos policials permetrà donar una resposta policial més eficient i eficaç als ciutadans, ja que evita duplicitats i acumulació de dependències de recepció de denúncies en un espai reduït del territori. Mossos i Policia Local treballaran de forma conjunta a la nova OAC, la qual cosa també facilitarà la coordinació i col·laboració entre ambdós cossos.
 
El conseller ha destacat que “més enllà de les millores que pugui percebre el ciutadà, d’una major transparència i obertura de la nostra policia a la ciutat”, la posada en funcionament de l’OAC integrada per Mossos i Policia Local de Girona “respon a aquest compromís d’anar construint el sistema únic de Policia de Catalunya” amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals.
 
Puig ha agraït la feina de tots els que han fet possible la posada en marxa d’”aquesta nova oficina d’atenció ciutadana de la Policia de Catalunya” i ha dit destacat que “és l’inici d’un model de futur”.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Girona ha posat de relleu les millores d’eficiència i accessibilitat que aporta l’oficina d’atenció ciutadana integrada, i ha dit que dona resposta a allò que demanda la ciutadania “que és una finestreta única de denúncies i no duplicar serveis que podem tenir fàcilment junts en benefici clarament del servei al ciutadà”.
 
En aquest sentit, l’alcalde ha qualificat la posada en marxa de l’oficina com “un guany de modernitat i democràcia” i ha destacat que els ciutadans en poc temps coneixeran una “millora en la qualitat i en el servei que li prestem des de les institucions publiques en matèria de seguretat”.
 
Posteriorment a la visita a l’OAC, el conseller i l’alcalde han signat un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.
 
 
XARXA RESCAT
 
La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).
 
A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.
 
La xarxa està, a més, especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d’emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. Garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades.
 
Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.
 
El Departament d’Interior ha ofert a totes les policies locals de Catalunya que també s’integrin en el mateix sistema de telecomunicacions i ha facilitat dos terminals als alcaldes de tots els municipis sense policia local de Catalunya, que d’aquesta forma estan connectats permanentment amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per comunicar-se en qualsevol cas d’emergència.
 
Actualment hi ha signats 106 convenis per a l'adhesió dels ajuntaments a la xarxa RESCAT i 34 municipis que han aprovat el conveni per les seves Juntes de Govern o Ple de l'Ajuntament.
 
 

3  

Fitxers adjunts

FOTO1

FOTO1
JPG | 877

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 653

FOTO3

FOTO3
JPG | 389