Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura investiga les causes de la mort d'un dofí a Llançà

query_builder   10 octubre 2012 17:04

event_note Nota de premsa

Agricultura investiga les causes de la mort d'un dofí a Llançà

S’activa la xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, formada pels Agents Rurals i el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals.
 
El cos de l’animal, que presenta un gran tall abdominal, s’ha traslladat a un centre especialitzat perquè aquesta tarda facin la necròpsia i puguin determinar les causes de la mort.
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina  està investigant les causes de la mort d’un dofí que va aparèixer mort a la costa de Llançà ahir a la tarda.
 
Un cop rebut l’avís per part d’un particular de Llançà que va avisar el telèfon d’emergències, el 112, el Cos d’Agents Rurals de l’Alt Empordà es van desplaçar a la zona on es trobava l’animal.
El dofí mular va aparèixer mort ahir a la platja de Llançà, amb l'abdomen completament obert per un tall net que ha deixat a l'exterior les vísceres de l'animal. Avui al matí s’han traslladat les restes de l’animal a un centre de recerca especialitzat perquè li facin la necròpsia i es puguin determinar les causes de la seva mort.
Les costes catalanes són riques en espècies amenaçades i justament la xarxa de rescat de fauna marina del Departament pretén conèixer-les millor per tal de protegir-les acuradament. Des del Gener porta 135 animals recollits, dels quals 83 eren exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta), tres d’elles vives, 49 cetacis, entre els quals hi ha 8 dofins mulars (Tursiops truncatus), 28 dofins ratllats (Stenella coeruleoalba), 3 cap d’olla grisos (Grampus griseus) i 1 rorqual comú (Balaenoptera physalus) que va arribar a Palamós en un elevat estat de descomposició, dos taurons i una escurçana.
 
Des del’1 de gener d’aquest any el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural dirigeix i coordina la Xarxa d’observació i rescat de fauna marina a Catalunya. Davant la troballa d’una espècie amenaçada marina els ciutadans o les autoritats poden trucar al 935617000 dels agents rurals o a emergències (112) des d’on s’activarà el protocol existent d’actuació segons el cas que sigui. En aquells casos d’animals morts, s’aplicarà la normativa vigent i els Serveis de Recollida Municipal se’n faran càrrec de la retirada de l’animal.