Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat organitza la "Setmana de la Internacionalització" per impulsar i potenciar l'activitat del teixit empresarial català a l'exterior

query_builder   14 octubre 2012 07:35

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat organitza la "Setmana de la Internacionalització" per impulsar i potenciar l'activitat del teixit empresarial català a l'exterior

 
·         Els directors dels 34 Centres de Promoció de Negocis de la Generalitat a arreu del món seran aquesta setmana a Barcelona i es reuniran amb empresaris catalans per compartir la seva experiència i donar-los a conèixer les oportunitats de negoci als mercats exteriors.
 
·         El servei de mentoring empresarial i la cooperació entre les empreses del sector de la construcció per sortir a l’exterior són dues de les novetats d’aquesta edició, que tindrà lloc del 15 al 19 d’octubre.
 
·         La internacionalització de l’economia catalana és clau i un dels principals elements tractors per a la reactivació econòmica.
 
 
El Departament d’Empresa i Ocupació organitza a través d’ACC1Ó, una nova edició de la “Setmana de la Internacionalització” amb l’objectiu de seguir impulsant i potenciant l’activitat del teixit empresarial català a l’exterior.
 
En el marc d’aquesta “Setmana de la Internacionalització”, que tindrà lloc del 15 al 19 d’octubre a la seu d’ACC1Ó (Passeig de Gràcia, 129), els directors dels 34 Centres de Promoció de Negocis (CPN) que la Generalitat té arreu del món seran a Barcelona per reunir-se amb empresaris catalans, compartir-hi les seves experiències i donar-los a conèixer les oportunitats de negoci que s’obren a nivell internacional.
 
Pel Govern de la Generalitat la internacionalització de l’economia catalana és clau i un dels principals elements tractors per a la reactivació econòmica, tal i com reflexa el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014 endegat pel Departament d’Empresa i Ocupació a través de la Direcció General d’Indústria i ACC1Ó.
 
Les exportacions catalanes sumen 31 mesos seguits de creixement continuat. En el primer semestre de 2012 van augmentar un 7,4% respecte al mateix període del 2011, el doble que les de l’Estat (3,4%). Catalunya ja ven més al món (54,4 %) que  a la resta de l’Estat espanyol (45,6%).
 
Novetats de la Setmana de la Internacionalització
 
En aquesta nova edició, es donarà a conèixer el programa de mentoring destinat a les pimes catalanes. La iniciativa consisteix en què empreses catalanes de renom, ja internacionalitzades - com ara Natura Bissé, Pronovias, Ros Roca o Puig-, facin de mentores a pimes que volen començar a exportar i els transfereixin el coneixement adquirit arrel de la seva experiència als mercats internacionals.
 
En el seminari “Construint la cooperació empresarial”, empreses del sector de la construcció (enginyeries, estudis d’arquitectura i constructores) buscaran formes de cooperar per tal d’accedir als mercats internacionals. Es presentaran experiències d’èxit de consorcis catalans que han sortit a l’exterior reduint costos, compartint riscos i intercanviant coneixements.
 
Els Centres de Promoció de Negocis de la Generalitat al món
 
La Generalitat compta amb una xarxa de 34 Centres de Promoció de Negocis arreu del món, les oficines d’ACC1Ó. Aquesta xarxa d'oficines acompanya les empreses i entitats catalanes en el seu procés d'internacionalització, oferint serveis individualitzats i adaptats a les seves necessitats amb l'objectiu de tenir presència a l'exterior. Durant el primer semestre de 2012 han acompanyat més de 500 projectes empresarials a l’exterior.

Amb un àmbit d'actuació en més de 70 mercats, aquesta xarxa d’oficines d'ACC1Ó s'ha convertit en un referent i una plataforma per al teixit empresarial català per tal d’accedir als principals mercats mundials.
 
Setmana de la Internacionalització
 
Del dia 15 al 19 d’octubre, a la seu d’ACC1Ó (Passeig de Gràcia, 129) de 09:00 a 14:00 i de 15:30 a 19:00 hores, es realitzaran entrevistes entre els directors dels Centres de Promoció de Negocis (CPN) i els empresaris catalans. També es durà a terme el Programa de Seminaris.
 
Programa de Seminaris
 
Dilluns 15 d’octubre        
9:30 a 10:30hores.- Seminari : Presentació Programa Mentoring. Programa per transferir l’experiència i el coneixement de les empreses catalanes internacionalitzades cap a les PIMES, donant l’oportunitat de conèixer de primera mà el procés d’internacionalització d’una empresa més gran. El seminari comptarà amb 32 mentors i 150 empreses.
 
 
Dimecres, 17 d’octubre
9:30 a 11:00h.- Seminari : Oportunitats de negoci en el sector  d’infraestructures a la Índia i a Indonèsia”, amb la participació de Suprio Bose, director CPN Mumbai i Jordi Maluquer, director CPN Singapur.
 
12:00 a 13:30h.- Seminari : Oportunitats de negoci al sud-est de la Mediterrània (Líban, Turquia, Egipte i Marroc), amb la participació d’Elie Anbar, director CPN Dubai, Akram El Hosseiny, director CPN El Caire, Kamal Elmedkouri, director CPN Casablanca, i Ali Kahvecioglu, director CPN Istambul.
 
 
Dijous, 18 d’octubre
9:30 a 11:00h.- Seminari: Equipament mèdic: “Oportunitats de negocis per a empreses de Medtec a Japó i Corea del Sud”, amb la participació de Yoshiyuki Iwahashi, director CPN Tòquio, i de Josep Maria Coll, director CPN Seül.
 
12:00 a 13:30h.- Seminari: La Indústria del Food service a Europa, amb la participació d’Encarni Avilés, cap d’Assessorament a Cluster Managers, Francesc Díaz, director CPN Paris, Roser March, directora del CPN Milà, i Inge Grawert, consultora del CPN Berlín.
 
 
Divendres, 19 d’octubre
9:30 a 13:00h.- Seminari: Catalan Projects to the World: Construint la cooperació empresarial: Acte per a la internacionalització de les empreses de la construcció. Seminari amb l’objectiu de posar en contacte empreses del sector de la construcció perquè col•laborin en projectes de contractació pública internacional.