Bombers

Els Bombers de la Generalitat troben un boletaire perdut a Castellar de n'Hug aquesta nit i treballen en una altra recerca al Port del Comte

query_builder   11 octubre 2012 10:57

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat troben un boletaire perdut a Castellar de n'Hug aquesta nit i treballen en una altra recerca al Port del Comte

  
Recerca d’un boletaire trobat aquesta nit a Castellar de n’Hug (Berguedà)
Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquesta passada nit, en una recerca d’un boletaire de 66 anys perdut mentre caminava per la Collada de Tosses al municipi de Castellar de n’Hug.
 
Un cop rebuda l’alerta, a les 22.07 hores,
 s’han mobilitzat cinc dotacions dels Bombers incloent personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) d’Olot.
 
El vehicle de la persona perduda s’ha pogut localitzar al voltant de les 23 hores, moment a partir del qual les dotacions s’han centrat a pentinar la zona del voltant. Al cap de pocs minuts, s’ha pogut establir contacte telefònic amb la persona perduda, que al voltant de mitja nit ha avisat que sentia sirenes i veia llums.
 
Finalment, els Bombers l’han localitzat sa i estalvi a les 01.01 hores i l’han acompanyat fins al lloc on tenia el cotxe on també l’esperaven els seus familiars.
 
Al dispositiu de recerca hi han participat tres dotacions dels Mossos d’Esquadra.
 
 
Recerca activa d’una boletaire perduda al Port del Compte, al municipi de la Coma i la Pedra (Solsonès)
Des de les 00.21 hores d’aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat també trballen en una recerca, de moment infructuosa, al Port del Compte, al municipi de la Coma i la Pedra, en una zona situada entre una urbanització i l’estació d’esquí.
 
La persona perduda és una dona d’una setantena d’anys de la qual la família no en sap res des d’ahir al vespre quan va sortir a buscar bolets.
 
El dispositiu, on aquesta matinada hi participaven sis dotacions dels Bombers amb personal GRAE i dues de Mossos d’Esquadra, s’ha vist molt dificultat per les condicions meteorològiques que hi ha a la zona, especialment per la pluja.
 
A hores d’ara es mantenen a lloc una dotació dels Mossos d’Esquadra i quatre dotacions dels Bombers i és previst que durant el matí també s’incorpori un binomi del Grup Caní de Recerca. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també manté activada una ambulància de manera preventiva.
 
 
Precaució i prudència al bosc per evitar perdre-us
Davant de l’augment d’activitat, us volem donar un seguit de recomanacions que caldria tenir molt presents a l'hora d'anar a la muntanya a buscar bolets: 
 
· Cal planificar bé l'excursió
 
· Abans de sortir, tingueu en compte l'estat del temps. Si el pronòstic no és bo, desistiu d'anar a buscar bolets. Recordeu que, a la muntanya, les condicions meteorològiques poden empitjorar de forma sobtada.
 
· Adeqüeu el vostre equipament (roba, calçat...) a l'activitat i porteu a sobre un telèfon mòbil. Es recomana anar al bosc amb roba vistosa, de colors vius -com el taronja o el groc-, perquè facilita la localització en cas de pèrdua.
 
· És recomanable portar una mica de menjar, com fruita seca, aigua i un telèfon mòbil. Per anar a collir bolets, és millor no anar sol.
 
· Heu de conèixer la zona on buscareu els bolets, així com les seves vies d'accés. És bo prendre punts de referència per orientar-vos -són bons punts de referència, per exemple, el lloc on heu estacionat el cotxe, una línia elèctrica o un rierol d'aigua-.
 
· No apureu el temps de l'activitat. Dins del temps total que hi penseu dedicar, comptabilitzeu també el temps que trigareu a fer el camí de tornada, perquè no hagueu de marxar quan fosquegi.
 
· En cas de necessitat, truqueu als equips d'emergències, a través del telèfon 112. Un cop comunicada la vostra posició, no us mogueu del lloc fins que no contacteu amb el personal de recerca.
 
· Finalment, tingueu molta precaució en la recol·lecció dels bolets. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del Canal Salut: Intoxicació per bolets.
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 11 d’octubre de 2012
10.15 hores