Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena encapçala una missió empresarial a Algèria per fomentar la participació d'empreses catalanes en la rehabilitació del patrimoni històric algerià

query_builder   11 octubre 2012 13:17

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena encapçala una missió empresarial a Algèria per fomentar la participació d'empreses catalanes en la rehabilitació del patrimoni històric algerià

 

  • El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma, i empreses del Grup d’Empreses de Rehabilitació Catalunya-Algèria (GERCA), viatja aquest cap de setmana a Alger i es reunirà amb la ministra de Cultura del govern algerià, Khalida Toumi i el ministre d’Indústria, Chérif Rahmani.
 
  • El govern algerià contempla en el seu Pla Quinquennal 2010- 2014 un impuls a la contractació de licitacions per a la reconstrucció dels béns històrics, culturals i arquitectònics del país per un import proper als 1.400 milions d’euros
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, encapçala aquest cap de setmana (del 12 al 14 d’octubre) una missió empresarial a Algèria amb l’objectiu de fomentar la cooperació entre ambdós països en l’àmbit de la rehabilitació del patrimoni històric, cultural i arquitectònic algerià i impulsar la participació d’empreses catalanes en els projectes previstos pel govern algerià en el marc del seu Pla Quinquennal 2010 – 2014.
 
El conseller, acompanyat del director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat i 11 empreses integrants del Grup d’Empreses de Rehabilitació Catalunya-Algèria (GERCA) té previst de reunir-se amb la ministra de Cultura algeriana, Khalida Toumi i el ministre d’Indústria, Chérif Rahmani.
 
El Govern algerià vol donar un impuls significatiu a la contractació de licitacions públiques per a la reconstrucció dels béns històrics, culturals i arquitectònics del país, en el marc del seu Pla Quinquennal 2010 – 2014. El Pla contempla un pressupost de 1.400 milions d’euros fins al 2014, una xifra que duplica el Pla Quinquennal anterior (període 2005-2009).
 
En el marc de la missió empresarial, el conseller també té previst visitar diversos monuments del patrimoni històric algerià (Citadelle, Casbah, Museu Marítim i Palau de Dar Aziza) pendents de rehabilitació, als quals opten o bé ja hi treballen empreses catalanes.
 
Grup d’Empreses de Rehabilitació Catalunya – Algèria (GERCA, SA)
 
La missió empresarial encapçalada pel conseller Mena està formada majoritàriament per empreses catalanes del sector de la construcció i la rehabilitació que van constituir fa prop d’un any la societat GERCA (Grup d’Empreses de Rehabilitació Catalunya – Algèria) amb la finalitat d’accedir als projectes de rehabilitació d’edificis i equipaments en aquest país. La iniciativa va sorgir fruït d’una missió inversa per part de representants del govern algerià el passat mes de gener a Catalunya on es van posar les bases d’aquesta col·laboració i participació en els treballs d’execució d’obres del govern algerià.
 
Els membres de GERCA sumen una facturació total de 270 milions d’euros (dades 2011) i prop de 1.400 treballadors. La societat està constituïda per 15 empreses: AMC 5, Arquociencia, Cervera Sistemas de Pintura, Cimex Proyectos Logísticos, Cots i Claret, Construccions Jaen Valles, Constructora de Calaf, Decoblock, Moix, Obres i Canalitzacions Lloret, Sareda, SME Rehabilitacionses, Teyco, Urcotex i Shandor Consulting.
 
Des de la seva posada en marxa ja han aconseguit alguns contractes per a la rehabilitació, entre d’altres, del Mur de la Ciutadella d’Alger i de la consolidació del Palais del Bey.
 
 
Intensa i creixent relació comercial entre Catalunya i Algèria
 
Les exportacions catalanes a Algèria s’han incrementat en un 33% els set primers mesos de 2012 respecte al mateix període de 2011.
 
A més, Catalunya genera prop del 27% del conjunt d’exportacions de l’Estat espanyol a Algèria (2012) i el 80% de la inversió d’empreses de l’Estat a Algèria és catalana.