Delegació a Barcelona

El delegat assisteix a l'obertura del nou curs acadèmic de la UIC

query_builder   11 octubre 2012 13:15

event_note Nota de premsa

El delegat assisteix a l'obertura del nou curs acadèmic de la UIC

L’Aula Magna de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha reunit aquest 10 d’octubre més de 450 persones en l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2012-2013.La lliçó inaugural ha anat a càrrec de la Dra. Maria Isabel Saracíbar, degana de la Facultat d'Infermeria de la Universidad de Navarra.
UIC
 
 
La UIC ha declarat aquest 2012 l’Any de la Infermeria. En aquest marc, la doctora Saracíbar s’ha dirigit especialment al col·lectiu infermer i ha centrat el seu discurs inaugural en una classe magistral sobre la infermeria i el sentit de la cura.
 
El rector de la UIC, Pere Alavedra, ha presidit l'acte, acompanyat d'Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, i de Belén Castro, secretària general de la Universitat. Castellà ha posat de relleu que dos dels reptes del sistema universitari català són la internacionalització i la transferència de coneixement. També ha explicat que, en l’actual situació de crisi és molt important la formació en valors, perquè “només amb valors aconseguirem un país més lliure, ric i just”, -ha afirmat.
 
El rector ha fet repàs dels 15 anys d’història de la UIC i ha assenyalat que “sols sortirem de la crisi mitjançant la transferència del coneixement a les pimes.” Per això – ha afegit, “hem de potenciar la innovació i impulsar el professorat a treballar al costat de les empreses”.
 
A l’acte també ha assistit la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna; rectors i vicerectors d'universitats catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Vic i Universitat Abat Oliba) i de la Universidad Urrelo de Cajamarca, Perú, així com diputats al Parlament de Catalunya i altres autoritats civils i acadèmiques.