Oficina del President

Special Olympics

President Mas: "Tots som companys, lluitadors, campions i especials, i junts serem imparables"

query_builder   11 octubre 2012 23:31

event_note Nota de premsa

President Mas: "Tots som companys, lluitadors, campions i especials, i junts serem imparables"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre la cerimònia inaugural dels Jocs Special Olympics que, enguany, celebren el 20è aniversari de l’edició que va coincidir amb les Olimpiades del 1992 a Barcelona
El president Mas i la seva esposa saludant alguns dels esportistes que competiran als Jocs Special Olympics
El president Mas i la seva esposa saludant alguns dels esportistes que competiran als Jocs Special Olympics
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre, en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Special Olympics, que, en un moment com l’actual, tothom hauria de fer seu un dels missatges dels Jocs: “Tots som companys, lluitadors, campions, especials, i junts serem imparables”.
 
 
En la seva intervenció, el cap de l’Executiu també ha apel·lat a recollir l’essència que va fer possible l’edició d’aquests jocs el 1992 per a tirar endavant el projecte de país de Catalunya. “Fa 20 anys les coses van sortir bé perquè molta gent hi va posar el coll i es va viure una il·lusió col·lectiva. Ara sortiran bé si tothom hi posa el coll i es viu amb il·lusió col·lectiva”, ha assegurat.
 
 
La cerimònia, sota el títol "Un somni, torna la il·lusió", ha servit per commemorar el 20è aniversari d’aquests jocs, que el 1992 es van celebrar conjuntament a les ciutats de Barcelona i Vilanova i la Geltrú, aprofitant l’oportunitat dels Jocs Olímpics i Paralímpics. Una edició que va suposar un punt d‘inflexió per a l’esport adaptat a Catalunya i un salt qualitatiu i quantitatiu en nombre d’esportistes i nivell de joc.
 
 
El cap de l’Executiu ha recordat que l’edició del 1992 va representar “un gran èxit” i ha destacat que va permetre que Barcelona i tota Catalunya visquessin “un moment màgic”, igual “d’especial que el que estem vivint ara”, ha remarcat el president.
 
 
“Si el que portem entre mans en aquest moment a Catalunya, surt tan bé com aquesta cerimònia, tot serà fantàstic", ha manifestat davant d’un pavelló de la Mar Bella ple a vessar.
 
 
Durant el seu discurs, que ha donat per inaugurats els Jocs, el president també ha volgut fer un agraïment especial als organitzadors, per fer possible una cerimònia “rodona”, i a la ciutat de Vilanova i la Geltrú que, igual que va fer el 1992, enguany torna a ser seu dels Special Olympics.
 
 
Els Jocs aplegaran 1.200 esportistes amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, la resta de l’Estat i de delegacions europees, que competiran des d’avui fins diumenge per aconseguir el màxim reconeixement en les disciplines en les quals competeixen: atletisme, bàsquet, handbol, tennis, vela, petanca, hoquei interior, futbol sala, natació i gimnàstica esportiva.
 
 
A més del president Mas, han assistit a l’acte l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; el president de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), Francesc Martínez de Foix; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el delegat de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba.

2  

Imatges

El president i la seva esposa saludant alguns dels esportistes

El president i la seva esposa saludant alguns dels esportistes 651

Discurs del president

Discurs del president 559