Protecció Civil

Protecció Civil: Prealerta del pla INUNCAT pel front de pluges que afectarà sobretot el terç nord-est del país

query_builder   11 octubre 2012 13:28

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del pla INUNCAT pel front de pluges que afectarà sobretot el terç nord-est del país

 

  • Els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i localment amb calamarsa

 

  • La DGPC demana extremar la precaució en la conducció a les zones afectades per les pluges
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès avui una Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), de risc per pluges que poden afectar sobretot el terç nord-est del país durant la tarda i el vespre d’avui.
 
Segons l’avís de l’SMC, els ruixats poden ser d’intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts, i afectar tota la demarcació de Girona i les comarques d’Osona (Catalunya Central), Vallès Oriental i Maresme (Barcelona).
 
Al vespre els ruixats es desplaçaran cap al litoral central i afectaran, juntament amb la demarcació de Girona, les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès i el Baix Llobregat (Barcelona).
 
Demà s’actualitzarà la previsió de risc amb nova informació
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana als ajuntaments netejar embornals que puguin estar plens de pols o fulles seques i a la ciutadania que vigili que els desguassos a terrats o patis interiors de les cases estiguin nets de fulles seques, terra o pols.
 
També es recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).
 
 
Barcelona, 11 d’octubre de 2012