Interior

Bombers de la Generalitat, l'ISPC i la Universitat de Lleida intensifiquen la col·laboració en formació en incendis forestals

query_builder   11 octubre 2012 13:31

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat, l'ISPC i la Universitat de Lleida intensifiquen la col·laboració en formació en incendis forestals

  • El conveni tindrà una durada inicial de 3 anys
  • L’acord s’emmarca en el programa de col·laboració amb les universitats que l’ISPC potencia des de 2010
foto
L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) i la Universitat de Lleida (UdL) han signat avui un conveni de col·laboració per fomentar la formació i l’intercanvi de coneixements tècnics i operatius en matèria d’incendis forestals. El Secretari General d'Interior, Xavier Gibert, ha destacat la importància de la signatura del conveni, ja que "constata la voluntat de col·laboració amb el món universitari". Gibert ha afegit que el model de sistema de seguretat integral requereix d'uns professionals amb una visió àmplia i implicats en la millora contínua, mitjançant la recerca i la formació.
  
El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández Díaz ha afirmat que el conveni proporciona una formació superior als professionals del territori, i ha valorat de forma positiva aquesta col·laboració entre institucions públiques ja que afavoreix el desenvolupament territorial per mitjà de la formació.
 
A la signatura també hi ha assistit el director del Màster, Domingo Molina, i el cap de l'Escola de Bombers i Protecció Civil, entre d'altres.
 
L’acord permetrà transmetre el coneixement operatiu i tècnic i apropar els professionals del Cos de Bombers de la Generalitat a diferents especialistes tècnics, ja que els bombers participaran com a formadors de la Universitat de Lleida, concretament de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) i, a la vegada, professorat de l’ETSEA impartiran cursos específics al Cos de Bombers.
 
El Cos de Bombers de la Generalitat és especialista en diferents tipologies d’incendis forestals i en la prevenció operativa; en aquest sentit, la participació dels bombers professionals en la formació a l’ETSEA permetrà la transferència del coneixement i l’expertesa dels cossos operatius a la formació universitària amb l’estudi de casos i l’aplicació de la teoria cursada, o mitjançant la realització de pràctiques conjuntes en el territori.
 
El conveni facilitarà l’intercanvi d’estudiants, ja que els bombers disposaran de places en els màsters relacionats amb la temàtica d’incendis forestals que depenguin de la UdL i podran assistir a cursos i assignatures pròpies d’aquest centre. Per la seva banda, els estudiants de la universitat podran fer les pràctiques formatives externes o els treballs finals de màster o grau.
 
La transferència d’aquest coneixement i experiències la certificarà l’ISPC, que des de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya proposarà el personal formador i col·laborarà en el disseny de les activitats formatives de l’ETSEA destinades al Cos de Bombers.
 
Amb aquest conveni l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya de l’ISPC potencia la formació universitària amb programes de formació superior que permeten aprofundir en la professionalització dels cossos i el seu coneixement.
 
La Universitat de Lleida inicia el proper mes de novembre un màster oficial, Masterfoc, únic a Europa en gestió d’incendis forestals.
 

1  

Imatges

Moment de la signatura

Moment de la signatura 9890