Institut Català de les Dones

El Govern condemna i rebutja l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita, víctima de la violència masclista

query_builder   15 octubre 2012 13:06

event_note Nota de premsa

El Govern condemna i rebutja l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita, víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja l’homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita, presumptament víctima de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
Montse Gatell ha afirmat que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar treballant per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn.
 
Gatell ha destacat la importància de lluitar contra la violència masclista de manera unitària, contundent i multidisciplinar i ha subratllat especialment la importància d’avançar en la detecció precoç d’aquestes situacions. Segons ha explicat la presidenta de l’ICD “augmentar el coneixement dels mecanismes de la violència masclista ens permetrà poder activar els protocols i circuïts establerts per intentar protegir les dones que es trobin en situacions de violència”.
 
En aquest sentit, Gatell ha insisit en què les dones, i també les persones del seu entorn, truquin a la Línia telefònica confidencial 900 900 120 o s’adrecin a algun dels  serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori. La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia.
 
La presidenta de l’ICD també ha expressat que “la violència masclista té causes profundes i estructurals que la nostra societat ha d’anar eliminant i aquesta és una feina que afecta a tothom, cadascú des del seu àmbit ha de trencar els vells esquemes tradicionals de gènere que situen els homes i dones de manera desigual en el món”.