Salut

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida amplia el seu horari d'Hemodinàmica

query_builder   15 octubre 2012 13:46

event_note Nota de premsa

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida amplia el seu horari d'Hemodinàmica

 
Aquesta ampliació tindrà lloc a partir d’avui dilluns 15 d’octubre
 
Les angioplàsties primàries s’efectuaran durant 12 hores al dia, els 7 dies de la setmana, els 365 dies de l’any

 

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ampliarà l’horari de la Unitat d’Hemodinàmica a partir d’aquest dilluns amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a l’angioplàstia primària amb un interval de temps més curt.
 
A la Regió Sanitària de Lleida, Pirineus i Aran es produeixen uns 650 casos d’infart cada any i, d’aquests, uns 185 corresponen al tipus que requereix una angioplàstia primària. L’ampliació d’aquest horari, de 8.00 a 20.00 hores els dies feiners i de 09.30 a 21.30 dissabtes i festius, proporcionarà als ciutadans de Lleida un major accés a la tècnica i permetrà reduir el nombre de pacients que necessitin un trasllat urgent a un centre hospitalari de Barcelona. Aquest increment horari suposa ampliar setmanalment de 35 a 84 el número d’hores l’activitat del servei. Actualment, el 66% de Codis Infarts activats a l’Arnau tenen lloc en horari diürn.
 
Els hospitals catalans atenen uns 6.500 casos d’infart a l’any, dels quals uns 2900 són infarts amb elevació del segment ST (IAMEST), tributaris a rebre tractament amb angioplàstia primària. Aquest tipus d’infart es produeix com a conseqüència d’una obstrucció total al pas de sang en alguna de les artèries coronàries, deguda a la formació d’un trombe al seu interior. El tractament òptim és restablir el flux sanguini, de la manera més immediata i completa possible, que es pot aconseguir de dues maneres: mitjançant fàrmacs seguits d’angioplàstia al dia següent o directament amb angioplàstia (primària), que és el mètode més resolutiu.
 
 
15 d’octubre de 2012